Обзавеждане с мебели за малък апартамент – Спалня.

обзавеждане на малък апартамент - спалня

Тясна и приличаща на коридор ли е спалнята ви? Или пък е квадратна и с ограничена площ? Независимо от параметрите на това помещение определено имате проблем с нейното обзавеждане. Избрали сте си комплект за спалня, а се оказва, че е трудно да натикате всички елементи в пространството. Мебелните компании обаче имат идеи за всеки подобен казус. Действително спалните комплекти са едно доста иновативно и спестяващо ни пари решение, но пък когато не можем да се възползваме от тях е най-добре да потърсим такива мебели за спалня, които наистина са достатъчно адаптивни, създаващи ни удобство и комфорт. И така въпросът не е дали да изберем съответните детайли, а какви да бъдат техните размери. Когато не се впускате в покупката на твърде големи мебели то успявате да постигнете съразмерност на помещението с елементи, които са реално съпоставими с неговите параметри. А малките спални са изключително подходящи за обзавеждане на малък апартамент, който е патент на съвременните строители и поради това не се изненадваме, че те са с по-нестандартни и мини параметри. Въпреки това обаче има редица възможности, с които лесно и доста ефективно ще се постигне желания резултат.

обзавеждане на малък апартамент - спалня

Интериорните дизайнери съветват да изберете за обзавеждането на своят малък апартамент светли тонове за мебелите, които ще позиционирате в спалнята. Така ще избегнете ефекта на прихлупеност и стаята въпреки малките си размери ще изглежда уютна и приятна. Тежките завеси в тъмен цвят не са препоръчителни. Те наистина са красиви  и са преградата, която ви изолира от външния свят, но пък създават доста неприятно усещане. По-добре заложете на щори от типа „ден и нощ“ или подобни, които лесно откриват прозореца и освен това не са спуснати до пода. Колкото повече дневна светлина влиза в спалнята толкова по-топла и приятно изглежда тя. Не се стремете да затъмните помещението, защото така всъщност отнемате от неговото очарование. Колкото и модерни изкуствени осветителни тела да се монтирали в спалнята то ефекта от дневната и естествена светлина трудно бихте постигнали с подобни елементи.

Основната грешка, която допускат много хора при организация и обзавеждане на своята спалня е това, че я разглеждат единствено като място за сън. А всъщност ако се замислите в това помещение правите доста различни неща като например да се преоблечете и подготвите за работа, да почетете на спокойствие или просто да се насладите на тишината. Затова независимо от формата и квадратурата на спалнята е желателно да бъдете максимално отговорни и креативни при нейното мебелиране, декориране и организиране, особено когато е малък апартамент и неговото обзавеждане и интериор е претрупано! Всеки един детайл тук има отношение върху създаването на сексапилна, спокойна и максимално уютна обстановка.