Как се разпознават оригиналните части за коли при техният внос?

Едва ли се замисляте върху това, че една некачествена и неоригинална част за кола може да е предпоставка за тежък пътен инцидент.  Всъщност през ръцете на автомонтьорите са преминавали хиляди такива резервни части, които са потенциално опасни и наистина могат да са причина за загуба на нечий живот. Но знаем ли как да разпознаваме фалшивите от оригинални части за коли когато купуваме с услугата внос на коли и научи ли се българина да ползва продукти, които наистина имат отношение към неговия живот и здраве? Въпросът е достатъчно отговорен за да му обърнем специално внимание и да алармираме към това, че що се касае за изправност на превозното средство, което ежедневно използваме то наистина трябва да бъдем особено внимателни и информирани. А е факт, че неоригиналните части убиват, особено поставени на нови коли от магазина или нов внос. Свидетели сме на такива новини почти всеки ден и затова е задължително да проявим гражданска позиция по отношение на предлаганите такива продукти на българския пазар.

Основните правила при покупка на части за колата ни на първо място са свързани с това да ползваме доверени търговци. Не само, че получавате счетоводен документ, доказващ покупката ви, но повечето части разполагат и с гаранционна карта от производителя. Това предполага, че наистина селекцията от изделия за ремонт на колата е направена съобразно европейските стандарти за качество.

Доста трудно е да се разпознаят оригиналните от фалшивите авточасти особено от хора, които не са наясно с техния подбор. Едва, когато занесете частта за колата в автосервиза монтьора би могъл да установи дали това е част от доказан производител или е алтернативен продукт, с който временно да закърпите състоянието на колата си. Имайте предвид, че оригиналните части винаги се предлагат в добре затворена опаковка, на която са изписани абсолютно всички технически показатели, като дори някой от тях включват и срок на годност. Съобразно българското законодателство всеки продукт трябва да има и указание за употреба и монтаж на български език. Това е предпоставка, че детайла  е минал качествен контрол през българските институции и действително отговаря на изискванията за експлоатация. Има части, които са строго специфични и тяхната отговорна роля в автомобилната система по никакъв начин не бива да бъде пренебрегвана. Въпреки високата конкуренция в бранша с резервни авточасти имайте предвид, че водещите търговци няма да си позволят да предложат евтин фалшификат само за да купите продукта от техния магазин. Безопасността на пътя е доста често дискутирана тема, а покупката на оригинални авточасти и забраната за използване на фалшиви аналози става все по-актуална дискусия. За да се спре черната статистика по пътищата е важно търговци и клиенти да се обединят под общата кауза за това в търговската мрежа да се предлагат само качествени и оригинални части за автомобили.

Съветваме всички наши читатели да се насочват малко по малко към вносът на автомобили-коли от чужбина, там частите са оригинални в 95% от времето, а главоболията които ще си спестите са огромни!

Благодарим ви за вниманието и очаквайте нашите статии свързани с полезни съвети за нашите коли, съвсем скоро!