Всички бебешки легла ли са максимално безопасни и функционални

бебешка люлка

За удобството на нашето бебе е препоръчително да насочим избора си към легло, което е предназначено за неговите нужди. Сред основните препоръки, които срещаме в интернет пространството са тези, които имат пряка връзка с тяхната безопасност. За да сме спокойни и когато подвижността на бебето стане по-опасна и то предприеме действия само да слиза и излиза от леглото си е решаващо да сме се подсигурили предварително. Да закупите бебешко легло, което да е стабилно и да няма риск от преобръщане е на първо място за отговорните родители. Но дали само масивните модели се оказват най-приоритетни и функционални? Следват няколко полезни съвети за безопасността при бебешките бегла и как да открием онези, които наистина могат да ни го гарантирате.

Кошара по индивидуални параметри

И при видовото разнообразие кошарите се отличават една от друго по размери, функции, екстри, използвани материали за направата им. Независимо от това върху какъв вариант ще се фокусирате то онова, което е важно да бъде водещ мотив е безопасността. Бебешки легла с обезопасени зони, от които детето:

кошара
  • Може да влиза и излиза само;
  • Материалите не са рискови, твърди и с остри ръбове, което да води до сериозни наранявания и травми;
  • Максимална стабилност и устойчивост на бебешкото креватче от обръщане.

и ако това са критичните точки важни за вашето спокойствие и безопасност на бебето то преди да инвестирате в легло е добре да се запознаете с някои от основните модели бебешки кошари. А те главно се делят на:

  • Преносими. Известни са още като туристически, защото са много подходящи за пътуване;
  • Дървени легла. Те отговарят на най-високо ниво на безопасност, тъй като покриват на 100 % изброените по-горе критерии за безопасност;
  • Функционални, трансформиращи се легла. Интересни и практични решения, с които освен легло осигурявате място за съхранение, а в последствие леглото може да се трансформира и в легло.

Многообразни са бебешките креватчета като концепция и модели. Приоритетните ви изисквания са тези, от които да се водите, така че едва ли ще е трудно да намерите най-доброто за вашето дете.