Четири правила при покупка на спално бельо

спално бельо

Здравословния сън може да се гарантира не само с правилно подбраното легло и скъпия матрак. отношение за нашето нощно спокойствие има и спалното бельо. Чаршаф, калъфка, плик за завивката са основните компоненти, които следва да включва комплекта спално бельо. Но за да си гарантирате истинско приятно изживяване между чаршафите  е важно да обърнете внимание на следните четири правила

Правило номер 1

Избирайте материал само от най-добро качество. Забравете синтетиката, независимо, че цената ѝ максимално изгодна. Важно за тялото е да усеща нежност, а това се гарантира от:

  • Памук;
  • Коприна;
  • Лен.

Материалите на спалното бельо ще ви дадат онова неповторимо усещане, което ще ви накара да се чувствате като погалени от облак.

Правило номер 2

меки чаршафи

Здравина на материала. Много от предлаганите на пазара модели спално бельо са ярки като нюанси. Но след първото изпиране започват да изглеждат като овехтели и протрити. Това се дължи на не толкова високото качество на материала. Затова съвета на специалистите е да избирате спално бельо с:

  • Висока плътност;
  • Гаранция за наситеност на цветовете;
  • Ниско ниво на свиваемост.

Здравото спално бельо може да се ползва години наред и прането, гладенето или сушенето по никакъв начин да не повлияват на неговите качества.

Правило номер 3

Размера и тук е от значение. Много практични са спалните комплекти, които имат чаршаф с ластик. Това допринася за застопоряването му, което пък създава удобство и намалява риска от изхлузване при смяна на позата на сън. В зависимост от това с какъв размер е леглото и матрака ви задължително подберете спално бельо, което напълно да отговори на потребностите ви.

Правило номер 4

Спално бельо според бюджета. Инвестирането в спално бельо а повечето клиенти не е от голямо значение. Да дадат малко пари и да останат недоволни е естествен ход на събитията. Затова препоръчваме при покупка на спално бельо да не купувате най-евтиното, което срещнете, тъй като последствията ще са свързани единствено с изхарчени пари на вятъра. Заложете на качествено, здраво и с правилен размер бельо и така ще можете да се насладите на сладки сънища и пълноценна, приятна почивка.