Къде да заминем на почивка през зимните месеци?

плаж

Няма човек който да не обича, да посещава различни страни било то на екскурзия или почивка. Това са специални моменти, в които се отдалечавате от напрегнатото ежедневие, виждате нови места, научавате интересни факти и изживявате различни приключения. Щом настъпят зимните месеци в България голяма част от хората започват да планират дългоочаквани екзотични почивки и екскурзии. Далечните дестинации изглеждат примамливи, тъй като там ще бъде топло, слънчево и ще имате възможност да се отдадете на истински релакс. Ще се насладите пълноценно на изживяването, ако го планирате разумно и най-вече като използвате професионалните услуги на туристическа агенция.  Вероятно всеки ден взимате различни важни и отговорни решения. Когато дойде време да отидете на почивка или да направите екскурзия ви се иска друг да се занимава с организацията.

Защо екзотичните дестинации са предпочитани в зимните месеци?

Голяма част от хората обожават топлото време и през зимния период имат желание да отидат на почивка или екскурзия в страна осигуряваща им повече комфорт с приятен климат. Подобни дестинации наричаме екзотични, тъй като се намират далеч от нашата страна и когато тук е зима там е горещо лято.

Организирането на екскурзия или почивка през зимата е добра възможност, да се откъснете от напрегнатото ежедневие. В края на годината много хора ползват своята отпуска около Коледните и Новогодишните празници. По този начин бихте могли да изживеете тези дни в екзотична обстановка на някой остров край океана например. Друга възможност са студените месеци януари и февруари. Именно тогава голяма част от туроператорските фирми предлагат интересни почивки и екскурзии на достъпни цени, казват от Travelessence.eu. Който и зимен месец да предпочетете няма да сгрешите, защото бързо ще се пренесете в един друг и различен свят, който ви гарантира незабравими екзотични преживявания.

Кои са най-добрите места за почивка или екскурзия?

Ако вече сте настроени ваканционно и търсите някое далечно кътче на земята, ще ви помогнем с няколко конкретни идеи за впечатляващи екзотични почивки и екскурзии. Едни от най-предпочитаните дестинации в момента са:

екзотична почивка
  • Доминикана – препоръчваме ви Карибската република за интересна зимна дестинация не само заради палмите, уникалните плажове и топлото време. В Санто Доминго ще се насладите на множество архитектурни забележителности и паметници на културата. Доминиканската република е известна със своите екзотични резервати и плантации, както и възможността да се отдадете на гмуркане.
  • Занзибар – в последните години островът е харесван от пътешествениците заради достъпните цени, на които се предлагат екскурзиите и почивките до там. Гледките, на които ще се насладите, могат да се сравняват без проблем с Малдивите. Ще бъдете очаровани от релакса край Индийския океан и ще съберете уникални емоции и спомени през времето прекарано в Занзибар;
  • Мексико – страната и нейните курорти са чудесна възможност за дългоочакваната екзотична почивка или екскурзия. Тук ще попаднете не само в красива и топла обстановка, но ще се запознаете и с цивилизацията на Маите и различни древни архитектури. Канкун е най-известният туристически град на Карибско море. Известен с прекрасната си плажна ивица с нежен бял пясък;
  • Малдиви – мечтана екзотична дестинация почти за всеки човек. Спокойно бихме казали, че тук попадате в истинския рай. Водите на океана целогодишно са топли и кристално прозрачни. Освен да се препичате на слънце и да наблюдавате красивите изгреви и залези, можете да се отдадете и на гмуркане край невероятните коралови рифове. Отдавна Малдивите са притегателни за практикуващите дайвинг.

Съобразете дестинацията, до която ще пътувате, с вашите интереси и предпочитания, за да изживеете незабравими мигове.

Да използваме ли услугите на туроператорските фирми?

Когато си мечтаете за екзотична почивка, едва ли си представяте да прекарате дълги часове и дни в планиране и организация. Това понякога може да отнеме наистина ценно време и да ви напрегне. Има толкова много детайли по организирането на зимната ваканция и точно затова ви съветваме, да се доверите на професионалните туроператорски фирми.

Така ще избирате от специални готови предложения, в които всичко е планирано перфектно. Няма да се занимавате с организацията на транспорта, тъй като тя е включена в цената. Едно от най-удобните неща е трансферът от летището до избрания хотел. Туроператорът се е постарал да балансира вашата почивка и релакс с различни активности, за да са всички дни оползотворени по най-добрия начин. Допълнителните екскурзии се заплащат отделно и може да се включите в тези, които ви привличат. Бихте могли да изберете пакет с изхранване или „ол инклузив“ предпочитан от семействата с деца.

Как да се подготвим за предстоящата екзотична ваканция?

Преди да отпътувате за мечтаната дестинация ви съветваме, да съберете малко допълнителна информация за държавата, в която ще пребивавате. Поинтересувайте се от това, какви ще бъдат температурите по време на вашата почивка и вземете достатъчно подходящи за целта дрехи. Проверете каква е местната валута и си отделете средства за покупки от личен характер, които не са включени в цената на екскурзията.

В случай че посещавате мюсюлманска страна ви напомняме, да се съобразявате с изискванията на законите там и да не употребявате алкохол извън туристическия комплекс. Спазвайте и дрес кода, ако има такъв. Всичко, което научите предварително за държавата, ще ви бъде от полза и ще направи екзотичната екскурзия още по-вълнуваща.