Колко ще ви струва добра шапка за комин

Шапка за пелетна камина

Сигурно и вие смятате шапките, които се поставят върху комините а очарователни аксесоари, които придават индивидуалност на всеки покрив. Но не това е целта на този артикул, тъй като далеч над декоративния акцент се простира ролята му. Днес ще ви разкажем за основните предимства, които шапката за комин предоставя на димоотводната система както и на каква цена можете да се сдобиете с такъв интересен продукт. Потърсете изгодни за шапки за комини цени и ще се изненадате колко много търговци са фокусирани в това да предоставят на клиентите си богат асортимент от актуални и артистични решения.

За какво служи

Както стандартната шапка, която поставяме на главата с цел да ни предпази от слънце или студ и тук аксесоарите също имат подобна защитна роля. Те реално са в помощ на димоотводната система и се поставят като накрайник на комина с цел да предотвратят различни травми, които да повлияят на отоплителния процес. Така накратко можем да опишем за какво точно служат шапките, но за да сме по-обстойни с обяснението за какво точно служи елемента бихме изброили някои от най-съществените роли.  А те са:

Шапка за комин
  • За намаляване риска от влизане на вода в димоотвода

Водата има пагубно влияние не само върху самия комин, но и върху отоплението. Когато водата влиза през отвора на димоотводната система то това оказва влияние върху повишаването на влагата. А самата влажност в сблъсъка си с димните газове активира химични процеси, които водят до корозия на металните елементи в инсталацията, затрудняват изгарянето на горивото и са причина за непълноценното действие на уреда;

  • Предпазва от пожар

Сигурно ви е странна тази превенция, към която акцентираме, но действително една шапка за комин, която сте купили на смешна цена може да предпази имота ви от сериозни материални щети. Оказва се, че пера, клони, съчки и други отпадъци, които се носят от вятъра и птиците могат да попаднат в комина и да се възпламенят;

  • Не позволява връщане на дима обратно в дома

Вятъра е причина за така наречения процес на връщане на димните газове и миризми. Когато е бурен то може да се стигне до завихряне, което буквално да не позволи на димоотводната инсталация да функционира правилно. Поставена върху отвора на комина шапката ще гарантира пълноценно изгаряне и оптимално освобождаване на вредните газове в атмосферата.

Много съществени три роли, които са характерни за аксесоарите за комин. Не подценявайте защитната функция на аксесоарите, тъй като те не само са евтини и няма да ви струват скъпо, но наред с това ще ви гарантират спокойствие и безопасност по време на експлоатиране на уредите.

Евтини или скъпи

Това, което ще ви направи впечатление, когато се заемете с търсенето на шапки за комин е, че се предлагат различни варианти на цени, които са символични. Е, има такива, които са една идея по-скъпи, но това се дължи на дизайнерския почерк, който атрибутите носят със себе си.

Ако предпочитате стандартен модел, който е универсален, дискретен и със супер ефективни възможности то определено това, което може да ви струва подобно изделие е между 30 и 40 лева. Обикновено шапките от този ценови диапазон са изработени от инокс или неръждаема стомана, което гарантира тяхната издръжливост.

Сред дизайнерските модели се нареждат варианти, които се търгуват между 100 и 130 лева, а сред най-популярните са:

  • Модел Пагода;
  • Френска камбана;
  • Въртяща се;
  • Петел;
  • Искроуловител и други.

Все по-претенциозни стават клиентите по отношение на този аксесоар, тъй като освен очарованието, което те придават на покрива се грижат и за работата на отоплителния уред, който използва твърдо гориво, пелети, нафта, газ и други. Ако търсите хубави и здрави продукти на отлични цени ви каним да се запознаете с гамата от предложенията на balkanenergy.bg.