Ефективни ли са котлите на твърдо гориво

котел

Комфорта, който ни предоставя отоплението с твърдо гориво действително се приема като най-доброто решение. Топлина и уют са напълно гарантирани, тъй като енергията, която дървата осигуряват няма нищо общо с топлината, осигурена от електрически уред. Вариантите за съоръжение, което използва твърдо гориво са няколко – камини, печки и котли. Сред най-високоефективните и допринасящи за повече икономии през отоплителния сезон са именно https://www.balkanenergy.bg/category/kotli-na-tvardo-gorivo. Продуктовата гама, която откриваме в категорията от предложения е разнообразна и в зависимост от това какви са очакванията на домакинството както и особеностите на архитектурата на имота се подбира правилния вариант.

С какво котлите са по-добри от останалите алтернативни уреди

Стойностните качества на котлите на твърдо гориво са в това, че при тях могат с едно количество гориво да се отпиляват големи площи. Способността на котлите е в това, че действително тук се касае за мащаби, които далеч надхвърлят тези на стотина квадрата площ. Изумително е това, че когато се изисква отопление на имот, който е многоетажен или пък площта, е доста по-сериозна, например 200 – 350 м2 то именно котлите се оказват едни от най-ефективните.

печка

Определят ги като мощни енергийни средства, с които могат да бъдат организирани оптимални климатични условия в помещенията. Що се отнася до това с какво именно провокират интереса ни тези видове котли то имайте предвид, че характерни за тях се оказват:

  • Компактните размери

Котлите в зависимост от своята мощност и персонални технически характеристики са в размери, които дори като пропорции са по-минималистични от камините и печките;

  • По-високо ефективни

Една от концепциите, която е заложена при уредите от този тип е спазване на стандарта Екодизайн. Особеното в случая е това, че сертифицираните по стандарта решения са с 20 % по-икономични и по-екологични, което ги нарежда сред най-високоефективните решения;

  • Изолирани в подходящи помещения

За много от хората, отопляващи се на твърдо гориво е приоритет това да се използва уред, при който се вижда живия пламък. Но това не винаги е достатъчен аргумент, тъй като пък що се отнася до замърсяванията то наистина нещата са далеч по-енергоемки. Котлите са извън обичайните пространства за отопляване и по този начин изолират навлизането на прах и мръсотия в помещенията.

Ползи

Това, че са в пъти по-евтини и икономични е провокативния елемент, който наистина би се оказал решаващ за много от клиентите, на които им предстои да вземат решение относно търсеното удобство. Ползите, които ще констатирате в хода на използване на котела на дърва са доста. А онези от вас могат да се възползват от списъка, който ще изложим с оглед на това да се открие възможност за 100% удовлетвореност.

Като цяло дървата са от ресурсите, които изискват предварителна подготовка – рязане, цепене, сушене. Котлите разполагат с по-големи бункери, което идва да покаже, че тук цепенето не е задължително поради възможностите да бъдат използвани и по-едри дънери. Инвестицията е оправдана от гледна точка на:

  • Уредите не са скъпи

Ако при камините дизайна до голяма степен е в състояние да повиши стойността им то тук по-високата цена може да се дължи на екодизайна, който оптимизира разходите и показва, че действително купувате уред, който си струва всеки лев. А офертите показват, че това са едни от най-евтините рентабилни решения;

  • Успешно се сработват със системи за парно с радиатори или водно подово отопление

Ролята на котела е да подгрее и с помощта на помпа да изтласка загретия флуид в инсталацията. А самия разпространител, разпределящ равномерно топлината може да бъде както подово отопление така и радиатор;

  • Дългогодишно отопление

Осигуряването на топлина и уют през зимата не се отнася само до един сезон. За да бъде успешна инвестицията ви е необходимо да изберете такова решение, което да ви служи оптимално дълго във времето.

За да бъде успешен избора ви не пропускайте да се консултирате с експертите от balkanenergy.bg.