По-издръжливи ли са старинните мебели

кресло

Почитателите на автентичните антикварни предмети ще потвърдят, че става въпрос за изделия с неповторими качества и здравина. Твърдението, че едни от най-здравите мебели са онези, които са изработени преди повече от половин век е напълно логично предвид факта, че при направата са използвани само качествени естествени материали, които са обработени по специална технология. Дългия живот на представените в онлайн магазин Антик Бутик старинни мебели е просто се отличават с много по-дълъг живот от съвременните, но на тях могат да разчитат бъдещите поколения за създаване на безупречно стилна и комфортна обстановка.

Защо е важно да купувате автентични старинни мебели

Това, което прави впечатление е, че офертите за антични предмети се отличават с по-високите си цени. Автентичните няма как да са евтини, тъй като изработката им е изцяло ръчна, вложени са само висококачествени материали и при необходимост са били реставрирани така, че да бъдат подобрени техните качества и свойства.

Отличителните качества, с които се отличават истинските старинни предмети са:

 • Плътност на материалите, от които са изработени;
 • Здравина;
 • Невероятно майсторство и дърворезби, които са направени от изкусни майстори;
 • Стабилност;
 • Уникални модели и дизайн;
 • Елегантност и красота.

Няма как новите представители на мебелния бранш да се конкурират с обзавеждане, което е създадено преди няколко десетилетия.

Какъв тип дървесина е използвана за изработка на старинни мебели

шкаф

За да бъдат оптимално устойчиви и да могат да се предават за използване от поколение на поколение майсторите са подбирали само най-качествена дървесина, от която са създавали истински шедьоври, които днес са известни като старинни мебели. Сред популярните видове масивна дървесина, които са били предпочитани заради безкомпромисните им свойства се нареждат:

 • Махагон;
 • Бук;
 • Череша;
 • Абанос;
 • Тигрово дърво и много други.

Всеки вид дървесина си има своите отличителни качества и внимателния избор при използване за направа на даден тип мебел има съществен принос за издръжливостта на крайния продукт и неговата устойчивост във времето.

За да осигурят фантастични декоративни ефекти и оптимална здравина на масивната дървесина изкусните майстори са подбирали внимателно материала и са го обработвали прецизно за да може да устои на влага, насекоми и всякакви други външни условия, които могат да увредят и деформират крайния продукт. Именно заради това е била избирана само такава, която подлежи на манипулиране за да се създават прекрасни дърворезби, невероятна изтънченост и безупречно качествени мебели.

А днес имате шанса да се докоснете до историята и да почувствате кадифената нежност и прекрасен аромат на автентичното старинно обзавеждане, което ви очаква в каталога на магазин Антик Бутик.