Как да се погрижим правилно за автомобила си

жило

Едни от най-неприятните ангажименти на шофьорите са свързани с посещенията в автосервиз. Напълно оправдано е това като е има предвид, че почти винаги се налага да се разделят с определена парична сума. Удобно  е да имаш личен автомобил и да стигаш бързо до желаната точка, но когато има някаква нередност е важно за личната си сигурност и безопасност да вземеш нужните мерки.

За неотложните ремонти по колата

Ако бихте си спестили покупка на зимни гуми, както и смяната на антифриза или пък маслото за известен период от време то няма как да се отървете от разхода за смяна на жилото за скорости. Това е една от авариите, които всъщност няма да позволят използването на колата, тъй като от този дребен на пръв поглед детайл зависи потеглянето и смяната на предавките. Не са малко шофьорите, които подценяват сигналите, давани от колата им. При превключване на предавките със скоростния лост и трудното влизане в съответната скорост е една от основните причини да се усъмните в нередност. Автомобилната система изисква всеки елемент и част да работи добре за да не се налага да изпадате в неприятна ситуация. А имайте предвид, че с повредено жило за скорости проблемите ви няма да се разрешат сами.

жило за скорости

Специфичното при смяната на жилото за скорости е това, че се изисква компетентност. Не всеки автомонтьор може да гарантира, че ремонта ще бъде качествен. А жилото за скорости е важен елемент, чиято подмяна наистина трябва да бъде на много високо качествено ниво. А знаете ли, че жило за скорости има всяко моторно превозно средство. задачата на жилото е да свърже скоростния лост с трансмисията и да е подаде сигнал за включване на определена предавка по време на движение или при потегляне. Няма как да се надявате колата да работи перфектно, ако жилото е скъсано, разпънато или има проблем с неговите настройки. Налага се бърза смяна от професионалисти за да можете отново да се насладите на удобството да ползвате своята кола.

Съвети от специалисти

Един от утвърдените сервизи, които са специализирани в ремонта, рециклиране и изработване на всякакви жила съветват:

  • Редовно смазване на жилото за скорости за намаляване на съпротивлението;
  • Спазвайте правилата за включване на скоростите и не прилагайте твърде голяма физическа сила;
  • Доверявайте се само на опитни професионалисти, които имат репутацията и уменията за извършване на такива специализирани ремонти;
  • Винаги изисквайте гаранция за извършената манипулация по смяна на жилото за скорости.

При проблем, скъсано или разтегнато жило за скорости потърсете екипа на сервиз Микрон Доцев.