Експерти съветват да се използват котли вместо печки на твърдо гориво

котел на твърдо гориво

Сред основните трудности, с които се сблъскваме през зимата е това да си осигурим рентабилно и оптимално ефективно решение за отопление. А топлината и ефективността са от значение за приятните мигове, които ще прекараме у дома. Особеното при избирането на уред или средство за отопление е това да се усвои в оптимални граници генерираната топлина. Топлозагубите определено не са за предпочитане, което оказва влияние върху това какви сметки ще бъдат плащани от домакинството. А за да се сведат до едни оптимално ниски граници онова, което е важно да се вземе под внимание са именно избора на уреди както и типа на радиаторите.

Balkanenergy съветва…

Според професионалистите има три различни типа домакинства. Те се разделят образно на това какъв е вида на отоплението, което ползват:

  • Жилища, отоплявани на електричество;
  • Такива, които ползват алтернативни източници;
  • Домакинства, които се отопляват на твърдо гориво (дърва и въглища).

Трудно е да се определи процента на онези, които използват твърдо гориво, но при всички случаи въобще не са малко. Изключително адекватно е от страна на домакинствата да разчитат на ефективност и да търсят такива уреди, които генерират топлина чрез изгаряне на твърдо гориво, които наистина свеждат до минимум разходите. Характерно за този вид отопление е, че не се счита за най-екологичните, а напротив, което е още един мотив да съсредоточим вниманието ви върху видовете уреди, които могат да бъдат ползвани в такива случаи. А сред познатите на пазара са:

котел на дърва
  • Печки на дърва и въглища, включително брекети;
  • Камини, използващи твърдо гориво за да осигурят топлина;
  • Котли на твърдо гориво.

Тези три типа уред си приличат само по едно, а именно, че използват твърдо гориво като основен ресурс за отопляване. Но главното, което ще подчертаем в следващите редове е това, че наистина тук е важно кой от видовете ще отговори на вашите високи критерии за намаляване на топлозагубите, възможно най-екологично, икономично и оптимално продуктивно отопляване. Експертите съветват да заложите на котел на дърва – balkanenergy.bg фокусира вниманието ни точно върху такъв богат асортимент от решения.

Предимствата на котлите на дърва

Онлайн платформата за уреди за отопление Balkanenergy ни показва една доста интересна перспектива. Когато говорим за уредите на твърдо гориво определено си представяме доста мръсотия, която се разнася в цялото жилище. Всъщност това, което показват в колекцията от котли на дърва са точно онези варианти, на които съвсем спокойно можем да възложим отоплението през зимния сезон. Ако се питате защо това са уредите, които са препоръчвани от опитни експерти и специалисти от сектора то ето и основните отговори:

  • Котлите на дърва се инсталират в специални помещения, които не са част от жилищната площ. Те могат да се монтират в мазета, приземни етажи, гаражи, което намалява риска от разпространяване на мръсотия от пренасянето на дърва;
  • Сигурни и безопасни. Модерните котли на дърва са невероятно функционални и ефективни, защото са автоматизирани и изключително здрави, устойчиви и гарантирано безопасни. С такива котли не просто ще се радвате на приятна температура, но няма да имате никакви притеснения относно  тяхното функциониране, заради високото ниво на защита, с което разполагат;
  • Изключително мощни и икономични. Balkanenergy представя едни от най-популярните марки на пазара, които предлагат котли на твърдо гориво. Тук акцентираме не само върху самите брандове, но и това, че уредите са невероятно икономични и рентабилни. Те използват малко количество дърва, но генерират много енергия, която позволява котела да захрани бързо всички радиатори, които са свързани в системата;
  • Цените на котлите са достъпи. Търсенето на ефективен и изгоден уред може да се окаже наистина трудно. Но с balkanenergy имате възможност да се сдобиете точно с онова, което напълно да отговори на вашите условия и изисквания за изгодни уреди с бърза възвръщаемост на инвестицията.