Мехлемите против екземи – решение за всякакви кожни проблеми

натурален мехлем

Сухота, възпаление, болка, сърбеж са типичните симптоми на екземите. Те се появяват по кожата ни причинени от различни фактори. Типичното за екземите е това, че колкото повече ги разчесвате толкова по-многобройни стават бактериите, които причиняват още повече сърбеж и неразположение. Стига се до кървене и силна болезненост, което изисква спешна лекарска намеса. Но има и друго решени, което  много по-деликатно и бързо облекчава симптомите, а при редовно използване от кожното раздразнение не остава и спомен. Ще ви представим днес мехлем за кожни екземи, който са изключително ефективен срещу богат арсенал от дерматологични възпаления.

Защо екземите трябва да се лекуват с мехлеми

Знаете ли, че кожните проблеми могат да са причина за ограничаване на социалните ви контакти. Ако екземите са на места, които успявате да прикриете с дрехи то дали така стоят нещата с такива по кожата на видимата част на ръцете, лицето, шията? Не само, че самите вие ще изпитате невероятен дискомфорт да общувате с непознати, но обикновено екземите предизвикват и смущение у околните. Те приличат на заразно заболяване, което може лесно да се предаде и логично хората да избягват контактите с вас. Но ето, че това може да се промени, тъй като имаме идеалното и правилно решение за вашия дерматологичен проблем.

Мехлемите са природни продукти, които и нашите баби са правили в домашни условия като в състава им са присъствали добре познати с противовъзпалителните си действия билки, корени и листа от растения. Но за да не сбъркате пропорциите и за да н превръщате дома си във фабрика за козметика имате шанса днес да си поръчате мехлеми, които да облекчат страданието ви и освен това бързо да върнат увереността и доброто ви самочувствие.

Стартираме с един удивително деликатен мехлем, който е изцяло натурален и е предназначен за облекчаване на симптомите на всякакви кожни раздразнения. Ще откриете в каталога на малката фабрика за натурална и билкова козметика BenePura. Мехлем за кожни раздразнения с Живовляк, Риган и Смрадлика се прилага при:

мехлем от прополис
  • Типични кожни проблеми;
  • Акне, екземи, пъпки, обриви, ухапвания от насекоми;
  • При упорити гъбички по кожата и ноктите.

Дерматологичните проблеми са много неприятни особено, когато могат да бъдат съпроводени от сърбеж и болка, а със соя детайлно подбран състав този мехлем още при първото нанасяне ще стартира процесите на оздравяване. Липсата на химични съставки в мехлема го прави ефективен. Живовляк, смрадлика, риган са билки, които забавят разпространението на бактериите и облекчават сърбежа. Силните противовъзпалителни свойства на мехлема против екземи действа бързо и благоприятно за възстановяването на клетките. При ежедневно нанасяне само два пъти дневно ще се изненадате колко бързо ще се отървете от загрубялата кожа, пъпките и раздразненията.

Пчелен мехлем с прополис е още един от натуралните мехлеми на BenePura, с които можете да облекчите раздразнената и възпалена кожа. Пчелния прополис има противогъбично, противовъзпалително и антибактериално действие. Освен, че намалява усещането за сърбеж това, което също е важно да знаете за този натурален продукт е, че успешно унищожава патогена, причинител на кожната екзема. Успокояващото действие, което гарантира пчелния мехлем с прополис се гарантира и от допълващите го съставки:

  • Кокосово масло;
  • Зехтин;
  • Таян;
  • Карите;
  • Лавандула;
  • Етерично масло от бял бор и други.

Комбинацията е с доказано благоприятно въздействие срещу най-упоритите кожни възпаления като атопичен дерматит, акне, пъпки, бръчки, херпеси и други.

Силата на природата ще откриете в още мехлеми на BenePura, които ще облекчат кожните ви проблеми. Здравата кожа е гладка и еластична, без недостатъци и раздразнения. Не приемайте като временно неразположение появата на екземи, защото те действително могат да се окажат предшественик на по-сериозно страдание. Навременното лечение ще успокой кожата и ще върне доброто ви самочувствие. Доверете се на BenePura!