Акценти при новаторските способи за откриване на течове

течове

С оглед на намаляване щетите и разрушения при откриване на скрити течове съвременните водопроводчици залагат на много по-иновативни и щадящи имота ви действия. Да, преди десетилетия главните ремонти са били провеждани с помощта на къртач и чук, но в съвремието този вид услуги са придобили съвсем различно измерение. Ще ви разкажем в следващите редове за това как работят водопроводчиците от София и защо домакинствата не се притесняват от появата на скрит теч. Все пак в търсене на нови решения се прилагат иновации, с които не просто ще се върне спокойствието в дома, а и няма да са нужни кой знае какви ремонтни мероприятия.

Специфика на откриването на скрити течове

Това, което е важно да имате предвид, че при откриването на наличието на теч не се провежда никакво къртене и разбиване на стени, облицовки и тавани. Всъщност може да се окаже, че съмненията ви са неоснователни и теч няма, а причината за високите сметки да вода да бъдат в неизправния водомер. Идеята на модерното апаратно откриване е да се сведат до минимум каквито и да било разрушителни работи. Уредите, които се ползват от водещи ВиК фирми от София откриване на скрити течове работят на принципа на дистанционната диагностика, която показва дали, къде и какво е състоянието на аварията.

Няколко са вариантите, които се прилагат от много доказани фирми от София:

 • Термогарфски метод;
 • Микрофони;
 • Ендоскопи;
 • Влагомери;
 • Цветен гази  и други.

Кой апарат е най-подходящ за откриване на домашни течове

За да бъде максимално ефективно и успешно откриването на течове е важно да се приложи подходящия за целта метод. Характерно за изброените е това, че не са нужни кой знае какви специални условия, както и способности от страна на водопроводчиците за да се приложат и то с доста успешен краен резултат. Приемствеността им и бързината, с която се установява теча са гаранция за това, че на практика ще бъдат намалени потенциалните щети, които могат да възникнат в имота ви.

вик аварии

Сред предпочитаните нови способи за откриване на течове в апартаменти, къщи и всякакви други видове жилищни сгради в София е използването на термокамери. Това са миниатюрни и доста компактни устройства, които проявяват много високо ниво на ефективност и прецизност по отношение на точната локация на потенциалната авария.

Специалистите, които работят с такива уреди споделят, че с тях:

 • Пестят време;
 • Не се налага да извършват никакви разрушения;
 • Установява с коректна прецизност до 98 % местоположението на проблема;
 • Могат да се ползват не само при течове, а също така и при потенциална загуба на топлина от помещенията;
 • Не се изисква обучение и курс за успешно прилагане на уреда дори от непрофесионалисти;
 • Лесно преносими са термокамерите и са един иновативен метод, който пести пари, неприятности и главоболия на домакинствата;
 • Обхвата на обследване с апаратурата е възможно най-бързия метод при откриване на скрити течове, независимо от това къде се намират.

За повечето ВиК специалисти това е компактния рентген, който е изключително полезен и приложим независимо от вида на повредата и аварията. Практични са наистина за апартаменти и жилища, защото има тесни пространства като бани и тоалетни, в които по-голяма техника трудно би успяла да предостави нужната информация. Но освен за домашни срити течове тези устройства се ползват и за предотвратяване на по-сериозни и мащабни аварии като течове в индустриални сгради, промишлени съоръжения и други.

Ако се нуждаете от експерти, които могат да се ангажират с качествено и прецизно анализиране на състоянието на жилището ви от гледна тока на изправност на системата то можете да се свържете с Хидро Старт София – професионален екип за безразрушително откриване на течове от всякакъв характер.