Пелетни котли – изберете идеалното решение за скромни отоплителни разходи през зимата

котел

Всяко домакинство търси практично и икономично решение, с което да намали значително отоплителните сметки. Именно затова днес ще представим много ефективна стратегия за постигане на търсения резултат и то с богат арсенал от уреди на пелети – котли, печки, камини. Удобствата на всеки един от уредите се дължи на факта, че пелетите са невероятно комплексни като енергиен ресурс и могат да ни осигурят оптимално количество топлина дори с минимална доза, от която всеки от уредите се нуждае за да работи. Котлите бележат пред последните години сериозен ръст на продажби. А причините за интереса към тях ще споделим в днешното четиво.

Котли на пелети – защо са предпочитани от домакинствата

За да се вземе решение за един или друг тип отопление е необходимо да се има предвид факта, че при едни уреди се налага да бъдат вложени оптимални физически усилия, а при други е въпрос на тяхното минимализиране. Тук е ключа към това все повече от клиентите, които са използвали печки на дърва, камини или други подобни да инвестират в котли на пелети. Предимствата на технологията, по която работят тези съоръжения определено показва много висок потенциал, който осигурява оптимизиране на разходите и времето за обслужване.

Пелетен котел

Избирайки котел не просто налагате нещо ново в интериора си, но намирате причина да инвестирате в личното си удобство. Плюсовете от тази инвестиция се свеждат до:

 • Качество на уреда и издръжливост във времето на експлоатация;
 • Изключителна надеждност за цялостно затопляне на имота посредством радиатори за парно отопление или водна подова система;
 • Оптимално правилно разпределение на топлината;
 • Пълен контрол върху горивния процес;
 • Автоматизация, която улеснява работата на уреда и ангажимента на домакинството по отношение на зареждане и почистване;
 • Гарантиране на много по-ниски месечни сметки за отопление през зимните месеци;
 • Възможност за осигуряване на топла вода за битови нужди през зимата;
 • Опция за инсталиране на места, където ще се ограничи праха и мръсотията, която неизбежно се генерира от пелетите;
 • Ниска първоначална инвестиция.

Няма никакво съмнение, че това са водещи приоритети, с които котлите успяват да вещателят търсещите уред за отопление с невероятни качествени показатели. В зависимост от това какви са  личните ви приоритети и очаквания искаме да ви предложим и някои популярни брандове, които са си спечелили доверието на клиентите и то с пълно основание.

Марки котли на пелети, които доказват висока ефективност

И на нашия пазар има производители, които се радват на уважението на клиентите. Сред тях са:

 • EcoSpar

Много добро съотношение между цена и качество ни представят македонските уреди. Със сигурност ще се впечатлите от тях заради това, че те са в състояние да работят дори на открито – балкони, веранди, стълбищни клетки без това да бъде причина за тяхното замръзване. Причината за тяхната студустойчивост е в това, че разполагат чугунена горивна камера, която не само е издръжлива на минусови температури, но е здрава и гарантираща отоплението ви години наред;

 • BURNiT

Може би най-голям интерес се наблюдава към българската марка, тъй като от години производителя се радва на вниманието и богат кръг от чужди клиенти, които успешно разпространяват българските котли в Европа, Азия и САЩ. Предпочитани са най-вече за това, че могат да бъдат управлявани чрез мобилни приложения, което напълно улеснява работата на домакинството за повишаване на комфорта без пряк контакт с уреда;

 • Alfa Plam

Друг лидер в сектора, за който дизайна, модерния облик и високото качество стоят на първо място. Италианската марка е доста добре позната на нашия пазар и потребители, които са имали шанса да използват такива котли споделят своето пълно удовлетворение от уреда.

Интересни възможности предоставят котлите на пелети. Те могат да бъдат както дискретно средство за отопление така и уред, с който да имате винаги топла вода за домакинските си занимания.