Спалня за двама – защо и как да изберем

Мебелирането на една от най-важните за всеки дом стаи – спалнята, е причина да се въоръжим с търпение и много вдъхновение за предстоящата селекция. Добре е да сме подготвени за дълъг списък от интериорни предложения, които по един или друг начин ще привлекат вниманието ни и ще спечелят интереса ни. Някои ще ни се сторят приемливи и дори перфектни, а други твърде ексцентрични и неподходящи за нашето жилище. Въпрос на вкус.

В какво се състои изборът на двойно легло

Най-често купуваните мебели са големите спални, като например тези в размери 160/200 см. Видно е, че са подходящи за двама души и че с тях комфортът никога няма да ни „избяга“. За да заложите на двойното легло, е нужно да разполагате с достатъчно площ в стаята и да знаете как да я оползотворите оптимално, така че да постигнете желания интериорен ефект – https://mebelilenistyle.com/спални/легла/двойни-легла

Друго важно нещо е приятната атмосфера, която има пряко въздействие върху емоционалния ни свят – ако обстановката в стаята е приятна, престоят ни там ще е също такъв… Това означава, че хубавото двойно легло е задължително, че при избора им не бива да правим компромиси нито с неговото качество, нито с каквото и да било друго. Особено пък с дизайнът, който е ключов. Ето на какво е важно да обърнем внимание:

Материали за изработка

За тях можем да кажем, че трябва да са устойчиви, да притежават голяма здравина и да анонсират с новостите при производството на мебели. ПДЧ, дървесина и МДФ – това са най-често използваните суровини при направата на двойни спални и не само.

Форма

Макар и кръглите спални да ви допадат със своята визията, те не винаги са най-доброто решение. Специфичната им форма е причина да се замислим сериозно върху това дали да ги изберем, или да заложим на друг модел – например правоъгълен.

Височина

Все по-модерни стават високите спални тип „френски“, които са изключително удобни за използване. По-ниските спални също са доста популярни, защото имат традиционен дизайн и са едно класическо решение, което е по вкуса на много потребители.

Цветове

Както казахме и по-рано, за да витае приятна атмосфера в стаята за сън, тя трябва да е добре обзаведена. Неизменна част от мебелировката е двойното легло, което е почетен компонент, без който не можем.

Кое го прави толкова предпочитано

Ако все още не сте добре запознати с предимствата на големите спални, ето кои са всички нейни „силни страни“:

  • Комфортът, който осигурява на ползвателите – пространство и пак пространство… Със спалните за двама то е винаги налице, така че включете тази мебел в списъка „must have” и й се насладете;
  • Възможността да го открием с какъвто дизайн пожелаем – двойното легло би могло да бъде намерено както с класическа визия, така и с такава, която ще провокира творческото ни мислене и способността ни да експериментираме;
  • Отличното му комбиниране с другите мебели в спалнята – дори и да не решите да купите мебели в комплект, отново можете да постигнете доста сполучливи комбинации, част от които е и двойното легло;
  • Достъпната цена – всяка една мебел може да бъде закупена на поносима, стига да знаем на кой магазин да заложим. Ако искате евтини и качествени спални за двама, изберете Лени Стил и няма да съжалявате.

Изберете двойно легло според изискваният си и не правете компромиси с тях.

Кои модели спални са най-актуални

Когато дойде времето да купим нова спалня, е нужно да се „допитаме“ и до модните тенденции. При двойните легла те са следните:

  1. Стандартни модели от ПДЧ и масив – практични и лесни за поддръжка, те се отличават и с висока износоустойчивост;
  2. С кожена тапицерия – оставят своя луксозен почерк в стаята и са фаворит за много хора;
  3. С допълнително шкафчета за още по-голяма практичност – колкото повече удобства и допълнително пространство, толкова по-добре;
  4. С повдигащ се механизъм – супер полезна екстра, която ще улесни значително живота ни.

Купете своята нова спалня от магазин Лени Стил – винаги първи на пазара за мебели!