Термопомпите – отблъскват ли високите им цени клиентите, желаещи да инвестират в еко отоплителни уреди

термопомпа

Новаторските идеи и варианти за стесняване на разходите за отопление през последните години се развиват с бързи темпове. Все по-често клиентите търсят уреди,които използват като ресурс възобновяеми енергийни източници, тъй това на практика означава икономии и много по-ниски сметки за електроенергия. Специфичното при повечето иновативни уреди е това, че изискват по-сериозна първоначална инвестиция, което на практика отказва потребителите. Пример за такива енергийно спестяващи, но скъпи като стартов разход са термопомпите. Едва ли в случай, че се интересувате от такива алтернативни отоплителни решения не сте се запознали подробно и детайли с тяхната специфика. Да, доказано екологични, енергийно ефективни, но на високи за термопомпи цени, които са все още не толкова поносими за масовия български потребител са тези уреди.

Икономични решения и възможности за покупка

Човек не бива да се отказва от шанса да си осигури топлина, прохлада и топла вода за битови нужди с помощта на термопомпите. Това са изключително атрактивни съвременни решения, които навярно съвсем скоро ще изместят като ръст на продажбите дори най-модерните инверторни климатици. Причините за това с в най-главните предимства на термопомпите като:

  • Невероятно икономични – спестяват между 70 и 80 % от разходите за електричество, които консумират стандартни климатици и други отоплителни уреди;
  • Екологични – тъй като използват възобновяеми енергийни източници (въздух, термални води и топлината от земните недра) и не са източниг на вредни емисии, които да изхвърлят в атмосферата тези уреди се приемат като едни от най-екологичните и грижещи се за природата варианти за отопляване;
  • Бърза възвръщаемост – ето, че отново стигнахме до цената. Вярно е, че първоначалната инвестиция като цена за покупка на термопомпа  е доста висока прямо останалите уреди, но определено бързите темпове на възвръщаемост на годишна база няма как да не провокират да потърсите методи за покупка на уред, който да отговори на вашите нужди.

Все повече фирми, които се ангажират с търговия на такива отоплителни иновативни решения предоставят възможност за покупка на изплащане. Освен това ще вмъкне и една скоба, която сочи, че все повече европейски страни насочват внимание към субсидиране на част или цялостно покупката на термопомпи за отопление на частни имоти, поради това, че така се намаляват вредните въглеродни емисии. Тенденцията е съвсем скоро и у нас да се приеме подобна стратегия, която би улеснила много от домакинствата да инвестират в такива екологични, икономични и съвременни решения, с които да се осъществява отопляване, охлаждане и осигуряване на вода за битови нужди.

Предимства на термопомпите

Ако единствения недостатък на термопомпите са моментните им високи цени то това, което е важно да споделим е, че те има невероятно много предимства, които е добре да бъдат водещи при взимане на решение за извършване на подобна инвестиция.

термопомпа управление

Термопомпите са иновативни уреди, които:

  • Осигуряват прецизен контрол на температурата;
  • Могат да осигуряват топлинна енергия за системи с парно отопление, подово отопление;
  • Лесни са за инсталиране (осолено вариантите въздух-вода);
  • Не изискват почти никаква техническа поддръжка;
  • Автоматизирани интелигентни решения, които управлявате дори от мобилното приложение на телефона си;
  • Щадящи природата, тъй като имат нулеви вредни въглеродни емисии при работа;
  • Ефективни са дори при външни температури от минус 20 градуса.

Голямо е разнообразието от термопомпи, което се предлага в търговската мрежа. Онова, което е важно да отбележим е, че преди да направите инвестицията, която никак не е малка като цена е важно да се консултирате с експерт. Предвид това, че термопомпите биват няколко вида – аератермални, хидротермални и геотермални е от значение да се направи ясна обосновка на това кой от моделите би бил най-ефективен спрямо особеностите и характеристиките на вашия имот.

Качествени, модерни и икономични решения на оптимално достъпни цени и гъвкави схеми на плащане можете да откриете в онлайн магазин Balkan Energy.