За топъл и уютен дом през цялата година се доверете на balkanenergy.bg

климатик

Топлина и уют през зимата както и благоприятен микроклимат през останалата част на годината – към това навярно се стремите и вие, когато се касае за избор на уреди, които да бъдат използвани  с цел поддържане на температурата. Днес е лесно да се справим с това предизвикателство, защото в крайна сметка с един клик всеки стопанин може да реши проблемите си. Как? Решението ви очаква в каталога на https://www.balkanenergy.bg. Раздела за отопление и охлаждане представя на вниманието на клиентите многообразие от уреди, с чиято помощ ще успеете да постигнете търсения комфорт. в следващите редове ще ви запознаем с някои от доказаните предложения, които биха намерили приложение и във вашия дом.

Как да установите кой вид уред е подходящ за отоплението у дома ви

Съвременния човек обитава различни типове жилища. Именно спецификата на имота е в основата на това да се намери най-благоприятното и разумно решение, с което бихме балансирали и осигурили микроклимат, който да удовлетвори тялото ни.

За да бъде установено най-доброто алтернативно решение това, което е важно да знаете е, че винаги можете да се доверите на опитни професионалисти. Практика показа, че когато клиента проявява благоразумие то тогава нещата се случват по най-добрия начин за него. Именно в това се състои решението преди да стартирате с инвестиране в който и да било уред да се консултирате с професионалисти.

отопление

Ако все пак сте решили за вземете нещата в свои ръце имайте предвид, че за да се гарантира ефективност на отоплителни процес е важно да се вземат под внимание следните особености:

  • Вид на имота

Къща, апартамент в многоетажен блок, кооперация и т.нат.;

  • Енергийна ефективност на жилището

Какъв тип изолация има, колко камерна е дограмата, какво е изложението и района дали е с умерен или суров климат;

  • Обща квадратура на отопляемите помещения

Един би бил уреда, който ще служи за цялостно отопляване на имот от 120 кв.м. и друг ако става въпрос за едностаен или двустаен апартамент.

Спецификата на сградата и в частност на жилището имат много голямо значение относно това да се избере оптимално ефективен и икономичен модел за осигуряване на топлина и комфорт през зимата.

Видове уреди – универсални

Знаете ли, че има типове уреди, които експертите наричат универсални. Това им прозвище се е дефинирало според това, че самите уреди наистина са изключително ефективни, независимо от вида на имота, в който се използват. Ще представим в следващите редове няколко такива уреда, а самите вие преценете до колко те биха били удачен вариант, който да приложите през зимата.

Едни от представителите може би ще ви допаднат, а други не. Идеята на представянето е на база индивидуалните характеристики на имота да бъдат взети под внимание за да можете да улесните процеса и да извлечете максимума от уреда. Ето на кои универсални решения можете да разчитате:

  • Термопомпи

Започваме с най-високото ниво на технолично представяне. Това са уреди, които са изключително надеждни, а предвид техния екологичен режим на работа можем да споделим, че използвайки такива всеки клиент дава своя принос за опазването на околната среда. Те са икономични, високоефективни и с нулеви въглеродни емисии. Освен това са широко приложими в различен тип имоти – къщи, хотели, апартаменти и други;

  • Соларни системи

Алтернативен източник на енергия, които също се нареждат в списъка от екологични уреди. Те са предпочитани, тъй като успешно си партнират с термопомпите;

  • Газови котли

Въпреки, че през последните месеци се наблюдава повишаване на цената на газта то все пак този тип отопление е сред най-рентабилните и икономичните. Няма спор, че тук се касае за изключително устойчиви на натоварване решения, които осигуряват освен топлина и подгряване на вода за битови нужди.

С решенията за екологично и икономично отопляване от balkanenergy.bg можете да си осигурите безпрецедентен зимен комфорт.