Основни стъпки при закупуване на МПС от Германия

автокъща

Обикновено решението за покупка на лек или тежкотоварен автомобил от чужбина се обмисля максимално добре. В основата на решението е да си определим бюджет. Всеки би искал нещо сносно като качество, сравнително по-ново и на не много километри пробег возило. Ако пък и цената си струва то наистина можем да предприемем ефективни мерки по закупуване на нашия автомобил.  Разбира се, че има редица съвети, които вероятно ще вземете предвид, когато си избирате кола. Масово българските потребители са склонни да купят кола от автокъщи, които внасят какво ли не от Западна Европа. Подбора наистина е сериозно изпитание и ако проявите лекомислие има голяма опасност да бъдете излъгани от опитните търговци, които ще ви пробутат някаква уж перфектна кола. Не са малко обаче и онази категория българи, които взимат нещата в свои ръце. Те са склонни сами да организират покупката на автомобил, тъй като никак не са малко предложенията за коли втора ръка от Германия, Франция и други страни. Как се купува обаче кола от автокъща от друга страна? Какво трябва да знаете  и наистина ли е толкова лесно колкото го описват във форуми и социални мрежи?

Реално няма никаква пречка да си купите автомобил от автокъща Германия или друга страна. Всъщност сайтове за продажба на автомобили наистина са в изобилие и ако действително сте се спрели на някое от предложенията можете да осъществите контакт с търговеца. Процесът на закупуване на избраната кола може да стане по два начина. Първия е сами да отидете до Германия и директно от автокъщата да оформите сделката и да докарате колата на собствен ход. Според много хора обаче това не  е много рентабилно, защото първо ще се наложи да сключите застраховка на колата, както и да платите всички пътни разходи, които съпровождат прибирането ви в България. Преди да предприемете подобна стъпка много внимателно проучете какво се изисква от вас за да осъществите коректна сделка. От проверката на техническата изправност на колата и задължителния сертификат TÜV до проверка на документацията на колата- това са все неща, които наистина никак не са за подценяване.

автомобили от Германия

Другата ви опция да си купите кола от автокъща в Германия е като ползвате посредник. Има доста вносители у нас на коли втора ръка, които предлагат такава услуга на клиентите си. Всъщност вие избирате колата си, а посредника урежда всички въпроси, включително  и транспортирането на превозното средство с автовоз. Не е сложно, дори това е по-добрата алтернатива, тъй като се оказва, че наистина спестявате не малко пори, които иначе ще се наложи да изхарчите за документи, гориво и други, а да не говорим, че пътя от Германия до България е доста труден, което също е доста затормозяващо и изморително.

Ако знаете какво търсите и в коя автокъща в Германия да го намерите то можете да се доверите на Капитол. Компанията разполага с автосалони във Варна  и София, в които можете да откриете не малко възможности за коли внесени от Германия. И ако въпреки разнообразните предложения все още държите на колата, която сте намерили от автоъщата в Германия, то от Капитол ще окажат пълно съдействие  за нейната доставка. Тъй като компанията доста успешно се развива на нашия пазар, а интереса към немските автомобили наистина расте в края на 2018 от Капитол отвориха врати на автосалон в Германия, от където можете също да избирате модел лек или тежкотоварен автомобил, които да отговорят на желаната от вас марка, екстри, цвят, кожен или текстилен интериори много други екстри. Пълно съдействие от страна на професионален екип от специалисти ще получите и ако сте избрали автомобил от частно лице или дилър. Експертите на Капитол ще проверят автомобила и ще се уверят в неговите безупречни технически качества.