Има ли причина алуминиевите радиатори да са най – продавани

алуминиев радиатор

Топлината и комфорта в дома са изключително ценни за зимните месеци. Все по-често домакинствата търсят енергийно ефективни способи, с които да оптимизират отоплителните разходи и да подобрят микроклимата, който поддържат у дома. Сигурно е едно – приоритет ца домакинството е комплексното решение, с което може да се гарантира цялостно и комплексно отопляване на имота. С добър източник на топлина, който да може да захрани с енергия инсталацията от радиатори безспорно имате шанса да постигнете много високи резултати. Наред с типа на уреда обаче специалистите от отоплителния бранш съветват домакинствата да помислят и за това какви видове радиатори е нужно да изберат за да си осигурят още по-високи топлинни показатели.

Качества на радиаторите от алуминий

Няколко вида радиатори са познати в отоплителния бранш. Всеки от тях си има своите особености и качества. За да си осигурите топлина, уют и комфорт в жилището както и приятна обстановка това, което е необходимо да имате предвид материалите, от които са изработени отоплителните тела. Сред най-хитовите и предпочитани модели са алуминиеви радиатори. Особеностите им са невероятно положителни относно редица критерии, които клиентите имат относно качество и достъпност от финансова гледна точка. Съгласете се, че няма клиент, който не би се възползвал от това да инвестира разумно в евтини и с оптимално високи качества разпространители на топлина.

За да не бъдем голословни ще споделим с вас основните предимства на алуминиевите радиатори с идеята да се запознаете отблизо с детайлите от добрата отоплителна инсталация:

радиатор
  • Алуминиевите радиатори се отличават с много ниско тегло

В търсене на олекотена конструкция, която може да осигури възможност да се инсталира отоплителното тяло на конкретно място клиентите осъзнават, че наистина няма по-ефективен вариант с толкова ниско тегло от радиаторите от алуминий. Сигурно не знаете, но е факт, че тези тела са три пъти по-леки от стоманените и пет пъти по-ниско е теглото им от чугунените варианти;

  • Висока топлопроводимост

Едно от специфичните показатели и качества, които е важно да притежава отоплителното тяло е способността му да топлоотдава. Алуминия е много добър в това отношение и характерно за телата, които са изработени от такъв материал е това, че с тях въздуха в помещението се затопля много по-бързо от всеки друг тип радиатори;

  • Лесен за манипулиране материал

Предпочитанията на клиентите относно материала се дължат не само на ниското тегло и високата топлопроводимост, а също така и по отношение на изработването на гъвкави форми и размери приложими в интериора ви. Освен радиатори подпрозоречни се предлагат и такива, които са тип лира за баня, мини стенни радиатори и други. Алуминия е много гъвкав и манипулативен материал, който позволява да се изработват интересни и иновативни форми за отоплителни тела;

  • Устойчивост на механични повреди и корозия

Когато се търси ефективност и производителност от отоплителната инсталация инвестицията следва да бъде изключително премерена. Алуминиевите радиатори са изключително здрави и устойчиви на висока температура, налягане, дефекти, причинени от удар. Материала е един от устойчивите на корозия, което го прави невероятно издръжлив на дългогодишна употреба и експлоатация.

Избирането на алуминиеви радиатори е провокирано от техните водещи качествени характеристики. Инвестирайки в система за отопление с алуминиеви радиатори за парно вие си осигурявате качествено отопление, енергийно ефективен дом, оптимизиране на разходите и реализиране на икономии. Покупката на такива отоплителни тела не бива да се приема като каприз, а като адекватно решение, с което ще можете да си гарантирате повече комфорт, удобство и топлина през зимата.

Общата статистика на продажбите на радиатори показва, че сред най-продаваните към момента са именно тези, които са изработени от алуминий, а за причините за това са ясни, тъй като най-основните изложихме в публикацията. Сега избора е във вашите ръце! Заложете на сигурните и качествени решения, които ще подобрят отоплението в дома ви през зимата.