Бебефони – важен аксесоар за всеки родител

Бебефоните са малки, но задължителни устройства, ако сте в очакване на вашето бебе. Те могат да ви помогнат по много начини и да направят живота ви по-лесен. От друга страна, те са достъпни, лесни за употреба и има различни видове, от които да избирате. Основният въпрос е да изберете правилните модели бебефони. Както вече казахме, избора е голям и това може да ви затрудни. Въпреки това, ако се запознаете първо с различни видове на пазара, то изборът ви ще е много по-лесен.

Видове бебефони

Въпреки че на пазара има стотици модели бебефони, всички те могат да бъдат разделени на няколко категории – аудио, видео бебефони и интелигенти. Имайте предвид, че всички те са предназначени за една и съща цел, но имат различни характеристики и според тях може да се спрете на конкретен модел. Представяме ви и как работи всеки един от трите категории, за да сте наясно, когато тръгнете да търсите.

1. Аудио бебефони

Това са най-старият тип бебефони. Те предоставят по-малко функции и са на по-достъпни цени. От друга страна, те са практични и безопасни. Този вид записва, ако вашето дето започне да мрънка или издава някакви звуци и ще го предаде на приемника до вас.

2. Видео бебефони

Тези бебефони са най-популярният избор, но и най-скъпият. Всички такива модели имат камера и звуков предавател, така че родителите могат да чуят и видят своето бебе. Въпреки това, нивото на качеството на видеото зависи от цената на бебефона. Някои модели имат лоша резолюция и имат дисплеи в черно-бял цвят. По-скъпите продукти имат цветни и HD дисплеи, така че качеството на видеото, което предлагат, е много по-добро. Повечето видео бебефони изпращат видеоклипа към едно устройство, но има някои модели, които могат да се използват с повече устройства – компютър, таблет или смартфон. Тези устройства също са по-скъпи. Препоръчително е родителите да избират видео монитори с висока резолюция и нощно виждане, поради факта, че могат да предложат най-доброто качество на видеото и са по-безопасни от другите модели.

3. Интелигентни бебефони

Тези модели са по-малко срещани, но някои родители смятат, че са най-добрите. Те са специално предназначени за бебета със здравословни проблеми или такива, които са родени преждевременно. Тези модели нямат камери, но имат сензор, който се поставя в детското легло. Бебетата се движат много, докато спят, така че сензорът ще ви предупреди, ако бебето не се движи за 20 секунди. Някои модели може да предават и звук, така че родителите могат да чуят бебето си.

Бебефоните определено са устройства, които дават възможност за спокоен нощен сън на всеки родител. Те позволяват на родителите не само да чуят, но и да видят какво става в стаята на бебето през нощта. Най-важното е, че на пазара има много голямо разнообразие, а в web магазин Bebeland ще намерите най-добрите и качествени бебефони и то на страхотни цени.