Как билковите продукти помагат на организма?

зелен чай

През хилядолетната история на човечеството е установено, че голяма част от билките и растенията, които ни заобикалят, имат положително влияние върху функциите на тялото. Днес много компании произвеждат натурални хранителни добавки, в чиито състав влизат растителни екстракти. Те подпомагат сърдечно-съдовата система, съдържат антиоксидантни вещества, подобряват кръвообращението и предпазват от различни болести. Много популярни са трибулус терестис капсули, защото билката има изразен положителен ефект върху общото здраве, хормоналния баланс, енергията и изгарянето на излишните мазнини. Екстрактът, който се съдържа в капсулите е подходящ за употреба не само от мъжете, но и от жените.

Кога да използваме билкови хранителни добавки?

Винаги е добро решение да се обърнете към даровете на природата. Те могат да подпомогнат тялото при вече протичащо лечение или да са от полза, когато искате да се грижите за здравето си. Специалистите ще ви посъветват да направите консултация с лекар, за да прецените правилно, кой билков препарат ще е подходящ при вашето състояние. Има все повече хора, които се оплакват от алергии свързана с приема на лекарства и откриват много добра алтернатива при тинктурите и таблетките съдържащи натурални съставки.

Те могат да се съчетават от лекарите заедно с лекарствените препарати и така да имате още по-добър ефект. Тези натурални средства биха подпомогнали вашата ежедневна рутина. От значение е да се храните с качествени и здравословни продукти, да имате добра физическа активност и да се опитате да намалите ежедневния стрес. Хранителни добавки като трибулус терестис, течният екстракт от зелен чай или други ще допълнят липсите на основни вещества в организма, за да поддържате едно добро общо здравословно състояние.

Знаем ли положителните свойства на билката трибулус терестис?

Растението трибулус терестис е познато в българската народна медицина като „бабини зъби“. Билката е извънредно богата на стероидни сапонини, което е предпоставка за положителния ефект, който трибулус терестис има при изграждане на мускулна маса. При мъжете екстрактът от растението повишава производството на половия хормон тестостерон, а при жените регулира женския хормон естроген. Това прави трибулус терестис полезен за употреба и от двата пола. От Cvetitaherbal.com ще ви запознаят с различните положителни свойства на тази ценна билка:

хранителни добавки
  • помага на сърдечно съдовата система – съставът на растението има положителен ефект върху кръвното налягане. Използването на хранителна добавка с трибулус терестис ще ви помогне да се предпазите от хипертония. Билката помага за изгарянето на излишните мазнините и предотвратява образуването на плака по кръвоносните съдове;
  • трибулус терестис е полезна и за черния дроб – помага на органа да изхвърли натрупаните токсини и го защитава от заболявания. Растението има и доказани диуретични свойства. Стимулира отделянето на урина, чрез което пречиства от токсини бъбреците и отделителната система;
  • повишава либидото – при мъжете засилва производството на тестостерон, който хормон е в основата на доброто мъжко здраве;
  • трибулус терестис регулира мастната обмяна – по естествен път предотвратява натрупването на излишни мазнини в организма. Хранителната добавка се използва активно от спортуващите, които искат да натрупат мускулна маса.

Още по-големи ползи ще имате, ако билката трибулус терестис, от която е произведена хранителната добавка се отглежда в България, смятат специалистите.

Какъв е ефектът от приема на екстракт от зелен чай?

Всеки е чувал, че растението зелен чай е изключително богато на антиоксиданти. Благодарение на тях ще намалите кръвното налягане, бихте могли да регулирате нивата на мазнини в кръвта, както и да се предпазите от различни възпаления. Днес в търговската мрежа ще откриете течен екстракт от зелен чай, който е чудесно средство за поддържане на тонус и добро здраве.  Хубаво е да имате информация за ползите свързани с употребата на екстракт от зелен чай:

  • антиоксидантите намаляват оксидативния стрес в организма – може би екстрактът от зелен чай съдържа най-голямо количество антиоксиданти от повечето познати и използвани растения. Свободните радикали са отговорни за стареенето и някои заболявания на клетките. Антиоксидантите ви предпазват от тях;
  • помага за добрата работа на сърцето – полезните вещества съдържащи се в екстракта от зелен чай регулират кръвното налягане и помагат за намаляване мазнините в кръвта. Друг положителен ефект е понижаването на лошия холестерол, който често е отговорен за заболявания на сърдечно-съдовата система;
  • има положителен ефект върху паметта и мозъчната активност – специалистите са установили, че антиоксидантите, които се съдържат в зеления чай, защитават мозъчните клетки от свободните радикали. Зеленият чай също така влияе много добре върху когнитивните функции и паметта.

Хората, които искат да влязат във форма и тренират активно също могат да употребяват течен екстракт от зелен чай. Растението засилва процесите, чрез които тялото изгаря по-бързо мазнините.

Откъде да купим качествени хранителни добавки?

Ако искате да се възползвате от полезните свойства на билките е важно, да откриете производител и търговец, които ви гарантират качеството на хранителните добавки. Хубаво е процесът по тяхната разработка да се контролира стриктно и дори при възможност растенията и билките да са отгледани в България. Съветваме ви да пазарувате от специализирани магазини, които дават пълна информация за представените екстракти и таблетки. Така ще може по-лесно да изберете подходящите за вас и да направите консултация със специалист.