Цени за откриване и отстраняване на скрити течове

отстраняване на теч

Възникването на водопроводна авария в дома или пък в търговска площ поражда един много важен въпрос, а именно колко ще ни струва неговото отстраняване. В случая можем да потвърдим, че всеки уважаващ себе си водопроводчик няма как на момент ада ви каже, че се  справи срещу съответната цена. Стойността на услугата е комплексна и тя касае редица детайли. Течовете се различават сами по себе си и освен такива, които виждаме като капещ кран, протекла мека връзка и други се срещат по-специфични течове, които реално не можем да установим като местоположение. И ако при видимите течове лесно можете да получите конкретна оферта то при скритите е трудно да се каже колко би струвало отстраняването на аварията, тъй като тук се взема предвид и методиката на откриване на проблема.

От какво се определя крайната цена за отстраняване на теч

Фирмите и водопроводчиците, които са специализирани в откриването на течове имат базови цени, но те не са окончателни и подлежат на промени. Зависимостта на стойността на една услуга се базира върху определени акценти:

  • Дали теча е в апартамент или къща, жилищен вход, индустриална, бизнес сграда;
  • Каква апаратура ще се наложи да бъде приложена с цел установяване на точното местоположение на аварията;
  • Какви мерки и действия ще се предприемат за да бъде отстранен теча;
  • Какви и в какво количество ще бъдат използваните материали;
  • Какви разходи ще се наложи да бъдат направени допълнително както за достигането на вече открития теч така и за неговия ремонт;
  • Колко време ще е необходимо да отдели екип за откриване и отстраняване на теча.

Много решаващи моменти, с които наистина е добре да се запознаете предварително, а не да изисквате още в момента на обаждането точна цена за това колко би струвала една такава услуга.

Достъпност на услугата „откриване на теч“

Тъй като при съвременните методи за откриване на течове все повече фирми прилагат иновативни и съвременни методи то определено нискат ценя за цялостния пакет, който включва както откриване така и отстраняване днес е доста по-изгодна. Вместо да се разбиват стени, да се къртят подови настилки и непрекъснато надеждата да е с вас при търсенето на спуканата зад зидовете стена в най-новата история на ВиК услугите се използват доста по-интелигентни методи за установяване мястото на авариите.

Използването на висококачествена апаратура като:

  • Термокамери;
  • Влагомери;
  • Инфрачервени камери;
  • Ендоскопи и други.
ВиК услуги

Дава възможност на водопроводчиците да спестят така ценно за откриването на аварията време, а същевременно с това да намалят до минимум всякакви разрушителни процеси, които касаят локацията на проблема в дома ви или друга сграда. Ефективното  и бързото откриване на течовете определено има много важно значение. Факт е, че колкото повече време се губи за да бъде установен един теч то толкова потенциалните щети, които ще нанесе водата се определят като доста по-мащабни. Да се намали стойността на услугата по откриване и отстраняване на скрити течове е сред основните приоритети на експертите от областта. Така не само, че ще привлекат повече клиенти, но и де факто водопроводчиците от екипа си спестяват ценно време за локализирането на проблема и предприемане на ефективни действия по неговото отстраняване.

Дори при най-малки съмнения за проблем с теч в дома не чакайте, а потърсете професионален екип, който разполага с възможността да приложи модерни безразрушителни способи за да бъде установени точното място на теча. Апаратите, които споменахме по-горе определено са една потенциална алтернатива да спестите не малко пари и бързо да се отървете от аварията, която създава материални вреди  и щети не само на вашия дом, но и съседните апартаменти. Практиката показва, че все по-достъпни стават цените на услугата по откриване на теча с апаратура, а стойността на отстраняването на теча зависи главно от сложността за достигане до нега както и вложените материали и труд за разрешаването му.