Гел лак в домашни условия – перфектното решение

маникюр

Когато искате да си направите маникюр, но няма свободни часове в салоните или пък времето ви е ограничено, може да се погрижите за това сами, като се снабдите с подходящите консумативи.  Комплекти за гел лак в домашни условия е правилното решение, с което можете да си осигурите прекрасен и дълготраен маникюр.

Предимствата на процедурата направена у дома

Добрият маникюр коства търпение, средства и усилия, но крайният резултат си заслужава, след като направите първоначална инвестиция и си вземете комплект за гел лак в домашни условия, ще се радвате на блясък, здравина и перфектния вид на вашите нокти, дни наред. Без да губите време, да посещавате маникюристка и да чакате свободен час в дългосрочен план, вложените средства ще ви се отплатят.

Нокти

На пазара се предлагат цели сетове, които съдържат всичко необходимо за да направите перфектно ноктите сами. Представяме ви  примерен комплект за гел лак в домашни условия.

Стартов сет за гел лак – Yeanail – Голям комплект 8+. Той съдържа:

  • UV/ LED лампа;
  •  Шест броя лакове в цвят по избор;
  • База;
  • Топ лак;
  • Хибридна течност за сваляне на гел лак;
  • Обезмаслител;
  • Пила.

Да поговорим малко за това, как се прави самата процедура. Като начало трябва да започнете с подготовка. Намажете ръцете с подходящ крем, желателно е да е с UV защитен фактор, почистете ноктите и ги оформете с пила, като избутате кожичките, ако това се налага. Завършете почистването със спирт. След това, поставете тънък пласт основа и изпечете под лампата, сложете два пласта цветен лак, между които и след тях отново изпечете, обтрийте ноктите отгоре с памуче, напоено със спирт и намажете ноктите със зехтин. За свалянето на гел лака използвайте специална течност или ацетонов лакочистител, подгответе си нарязано алуминиево фолио, сложете напоения памук върху ноктите и завийте отгоре с фолио, изчакайте известно време и развийте, след което си помогнете с пила. Ще направите тези стъпки с удоволствие, ако притежавате комплект за гел лак в домашни условия.

Ако имате  навик да си „чоплите“ ноктите, това ще се отрази на гел лака, има жени, които си гризат ноктите или ги използват, като инструменти, това също нарушава целостта на вашия маникюр и води до счупване. Избягвайте тези лоши навици.

Красивият маникюр е признак на всяка добре поддържана жена, която държи на детайлите и на своята визия. Благодарение на  трайността и наситените си цветове, през годините гел лаковете се утвърдиха, като основен фаворит за добре поддържаните нокти. Не се колебайте да пренесете салона за красота у дома си и да си осигурите една великолепна визия. Това ще стане най-лесно притежавайки комплект за гел лак в домашни условия.