Три правила за избор на диван

диван

Като една от най-натоварената домашна мебел диваните са също така и често сменяни поради това, че ги амортизираме бързо. Колкото и да спазваме правилата за поддръжка от производителя то определено с две деца, които обича да скачат и да подлагат меката мебел на редица изпитания е доста трудно тя да устои на онова, което ѝ причиняваме. Затова следва избор на нов, който да бъде подобрена версия на стария и наистина да ни осигури удобство, да отговори на нуждите ни и разбира се, да бъде доста здрав. Дивани се избират по зададени от клиента критерии и ние вече акцентирахме на основните, на които държим. Но има естествено и някои важни правила, които е препоръчително да се вземат предвид с оглед на това наистина да останем максимално удовлетворени в процеса на неговото експлоатиране.

мека мебел
  • Размерите на диваните са първата стъпка, която трябва да въведем във филтъра на онлайн магазина. За да изглежда добре в интериора на помещението, в което ще бъде поставен дивана следва да бъде съразмерен – нито малък, нито твърде голям. Интересен вариант за модел с по-голяма площ се оказват ъгловите, тъй като те умело усвояват наличното пространство без да го обсебват.
  • Тапицерията е второто правило, за което трябва да помислим. Още в началото на нашата публикация споменахме, че търсим здраво и сигурно решение и ето, че голяма роля за издръжливостта на новия ни дива има именно неговата дамаска. Избирайте такива, които са еластични, бързо възвръщат първоначалната си форма, а освен това наистина са и лесни за почистване.
  • От конструктивна гледна точка не бива да се подценява това, че онова, което не виждаме, а именно конструкцията на дивана, следва да отговори на товароносимостта, на която го подлагаме. Избирайте дивани със здрави иглолистни ребра, които да понесат подскоците на децата и тежестта на всички, които го ползват.

Останалите акценти като дизайн, модна линия и цена са допълващи картинката детайли, които всеки потребител избира съобразно личните си предпочитания. Пожелаваме ви успех в избора на здрав, качествен и устойчив нов диван.