Как да намалим разходите за електрическа енергия

инверторна термопомпа

Ако търсите икономичен метод за отопление и охлаждане имайте предвид, че опитните професионалисти от сектора няма да ви предложат климатична система. Има множество други алтернативи, които се захранват от възобновяеми източници, което на практика ни помага да направим правилна равносметка на разходите както  и да останем напълно удовлетворени от това. Сред най-новите идеи при отоплителните системи са термопомпите, които са няколко различни вида, а освен това наистина са една невероятно икономична и модерна система за създаване на домашен комфорт и уют. Когато се запознаете с тенденциите и новаторството при отоплителните способи наистина ще се изненадате колко икономично и рентабилно може да се окаже поддържането на постоянна температура в дома на супер символична цена.

Видове термопомпи

Термопомпите се делят на няколко различни вида. Ще ви запознаем с тях като идеята е да намерите своето балансирано решение, с които наистина имате шанса да осигурите на домакинството най-ефективния начин за отопление и охлаждане. Действително познатите термопомпи доста наподобяват климатичните инсталации, но между тях всъщност има множество разлики. Реално термопомпите също имат нужда от захранване с електричество, но то консумацията е изключително ниска. Като основен генератор на енергия са водата и въздуха, които са неизчерпаеми възобновяеми източници, които реално ползваме безплатно.

Ето ги и основните видове термопомпи, които се предлагат на пазара:

  • Термопомпи вода – въздух

Изключително елементарен принцип на работа имат тези термопомпи. Специалистите ги сравняват с хладилниците, които имаме в домовете се. Предимствата на тези термопомпи са в това, че генерират ефективност между 200 и 400 %, което значително намалява консумацията на електричество при работа на уреда, независимо дали ползвате за охлаждане, отопление или топла вода. Ниско температурната енергия от въздуха се трансформира във висока и точно така успявате да получите този фантастичен резултат.

  • Термопомпи вода – вода

Това са така наречените геотермални помпи, които наистина са невероятно ефективни. Известни са още като геотермални, тъй като източника на тяхното захранване са подпочвените води. Неудобството при този вид термопомпи е това, че наистина е много важно да се изгради правилната инсталация. Термопомпите вода – вода са подходящи за къщи, тъй като е напълно логично, че няма как ако живеете в апартамент в многоетажна жилищна сграда да получите възможността за прилагане на такъв вид уред.

Какво печелите от термопомпите

Без значение какъв вид термопомпа би била приложима за отоплението и охлаждането на дома ви е напълно ясно, че е гарантирана пълна удовлетвореност. Сред някои от главните предимства и приоритети на термопомпите са:

термопомпи
  • Изключително евтина поддръжка;
  • Много ниска първоначална инвестиция;
  • Бързо изплащане на инвестираните средства;
  • Драстична промяна на сметките за ток, което включва както охлаждане, отопление и осигуряване на гореща вода за битовите ни нужди;
  • Няма по-екологично решение от термопомпите, тъй като въглеродните емисии са в минимални граници, а реално възобновяемите източници, които ги захранват са неизчерпаеми;
  • Доказана висока ефективност;
  • Икономичност и рентабилност.

На пазара се предлагат доста разнообразни модели термопомпи. Изработени по най-високи европейски стандарти и съобразени с новаторството в сектора. Сред водещите производители на термопомпи са брандове като PHNIX, Toshiba, Сименс и други. Тези и още много други водещи марки, които разполагат с идеи за иновативно съвременно отопление са налични в онлайн каталога на Balkan Energy.

Освен многообразието, което ви очаква тук ви гарантираме и професионално отношение, насоки и съвети, които ще ви помогнат да откриете идеалния и съвременен вариант за едни от най-добрите решения за вашия дом. Кажете STOP на високите сметки за ток. Изберете нещо ново, доказано ефективно и рентабилно. Заложете на продукти от европейски стандарт, защото го заслужавате. За дома, за който винаги сте мечтали – уют, комфорт и разходи, които са поносими. Balkan Energy разкрива потенциал, с който ще спестите средства както от гледна точка на инвестиция така и бъдещи разходи за консумация на електрическа енергия.