Как се лекува ефективно пърхота?

шампоан против пърхот

Появата на пърхот е дерматологично заболяване на скалпа, от който нито един човек не е застрахован. Причините за това състояние не са малко, но основните са свързани с гъбични инфекции, които изискват професионално медицинско лечение. Козметиката за коса и скалп е необходимо да бъдат способни да решат дерматологичния казус, а това очевидно е възможно са доказани, качествени и безопасни продукти. Предложенията, които ви представяме днес ще откриете на https://aptekifenix.bg/kozmetika-grizha-za-kosata/shampoan-za-pyrhot. Със сигурност това, което е важно да отчетем е, че се касае за професионални шампоани, които са предназначени за деликатно измиване с мощно антибактериално действие.

Причини за появата на пърхот

Теориите за това какво причинява пърхота са няколко. Разбира се, когато ни налегне такъв дерматологичен проблем е необходимо да вземем нещата в свои ръце и да предприемем конкретно лечение. Не само чисто естетически са появилите се симптоми. Често пърхота е последван от сърбеж, раздразнен скалп, косопад.

Научни изследвания сочат, че този тип състояние се причинява от:

 • Хормонален дисбаланс, който се изразява в прекалено изсушаване или омазняване на скалпа. Обикновено дисбаланса се наблюдава в юношеството;
 • Гъбични инфекции;
 • Бактериални микроорганизми.

Какъвто и да е причинителя то той изисква своевременно лечение. Вариантите са разнообразни и определено медицинските шампоани дават доста положителни клинични резултати. Затова и много хора, при които се наблюдава пърхот прибягват до почти ежедневната употреба на такива с оглед на максимално ефективно и бързо решаване на възникналия проблем.

Важно е да се лекува, а не да се потиска това дерматологично състояние на скалпа. Аргументите за това твърдение, което излагат специалистите е, че са възможни прогресии в псориазис, който е изключително упорит и изисква дълъг период от прилагане на медикаментозно лечение както и балансирано хранене.

Как действат шампоаните за пърхот?

шампоан

Професионалната козметика за коса със сигурност има доста по-ефективно и благоприятно въздействие върху състоянието на скалпа. Предназначените за третиране на пърхот шампоани са изключително деликатни към физиологията на скалпа. Тяхната основна задача е свързана с:

 • Осигуряване на заздравителни свойства, подпомагащи регенерирането на клетките и тъканите;
 • Силно антибактериално действие;
 • Успокояване на сърбежа и раздразнението;
 • Ефективно отстраняване на дерматологичния проблем още при първото измиване на косата и скалпа;
 • Не съдържат парабени и химикали, които допълнително да увредят физиологията на скалпа.

Деликатно отстраняване на замърсяванията, отлична ефективност по отношение на дерматологичния проблем се наблюдава при третирането на склонна към образуване на пърхот коса. Безспорно лидери в производството на такива медицински продукти представят иновативни формули, които са разработени така, че да действат благоприятно и да осигуряват дълготраен ефект.

Не само бързи резултати, но употребата на шампоани против пърхот ще се погрижат косата ви да изглежда много по-красива, жизнена и чиста. Насладете се на високо самочувствие и здрав скалп с помощта на продуктите от каталога на аптеки Феникс. Изберете вариант, който е най-подходящ за вашето здраве.

Марки производители на доказано качествени шампоани

В масовите козметични магазини ще откриете огромен набор от продукти, които се характеризират с ефективност, но временна. Да, цените са по-достъпни, но на фона на това, че след спиране на използването пърхота отново се появява доказва, че не това е правилното решение.

Сред продуктовия каталог, който са събрали експертите от аптеки Феникс на едно място особено внимание заслужават марките, които са доказали своята лидерска позиция в професионалната козметична индустрия. Шампоаните, на които безусловно можете да се доверите са:

 • DERCOS на Виши;
 • Клоран ребалансиращ и регенериращ шампоан;
 • Себамед;
 • Ревалид;
 • РЕНЕ FURTERER NEOPUR и други.

Фактор за избор на качествен продукт са съставките му. Всяка от изброените марки прилага съвременни формули, благодарение на които се осигурява подобряване на здравословното състояние на скалпа и пълен контрол върху лечението на дерматологичните проблеми.