Какво е нужно да знаете преди покупката на климатик

климатик

На всеки от нас се е налагало да купува техника за която не е много наясно, как функционира и какво предлагат различните параметри. Така най-често допускаме грешката да не подберем правилния уред за нашите нужди, след което, се налага да го ползваме с разочарование. Щом обаче става въпрос за климатичната система не бива да допускаме да купим, която и да е, без да се информираме достатъчно добре. Климатици Варна и специалистите на deimoscorrect.bg  ще се погрижат да ви консултират подробно, относно различните функции на уредите. В статията днес също ще засегнем интересни въпроси свързани с тази техника.

Как бихте могли да спестите от разходите за електроенергия – попитайте, климатици Варна

Уредите за отопляване и охлаждане са отговорни за около 40% от използваната енергия в един обикновен дом. За да спестите пари при използването на техниката, има няколко неща, които можете да направите:

  • Проверете в климатици Варна, кой размер е подходящ за вашия дом;
  • Уредът закупен от deimoscorrect.bg със сигурност притежава икономичен режим на работа;
  • Направете жилището си възможно най енергийно-ефективно, като подмените дограмата с нова и направите външна изолация;
  • На термостата трябва да бъде зададена разумна температура, така че да не се затормозява системата deimoscorrect.bg;
  • Разликата с температурата навън, трябва да бъде около 8 градуса. Всеки един градус нагоре или надолу увеличава разхода ви на електроенергия.

Разговаряйте подробно с консултантите на климатици Варна и обсъдете с тях тези въпроси. Високият клас енергийно ефективни уреди, които ще намерите в deimoscorrect.bg също ще ви помогнат да намалите разхода на електроенергия.

мултисплит система

Възможно ли е да се охлаждат две помещения с един уред от deimoscorrect.bg

Според техниците на климатици Варна с помощта на система, състояща се от едно външно тяло и едно вътрешно, не трябва да се охлаждат или отопляват две помещения, освен ако тя не е мулти-сплит (едно външно тяло с две, три или четири вътрешни тела). Частично решение би било, ако двете стаи имат обща врата, в едната от тях да се постави уреда, монтиран срещу вратата, но трябва да съобразите мощността с общия обем на двете помещения. Неизбежно обаче, разлика в температурата на двете места ще има.

Информацията свързана с този вид техника е наистина много и не може да бъде обхваната толкова лесно. Ето защо ви препоръчваме да разгледате интернет страницата deimoscorrect.bg, да се посъветвате със специалистите на климатици Варна и чак след това, да направите своята поръчка. Доказаните висококачествени марки са гаранция, че ще останете доволни и ще използвате избрания уред дълги години.