Добра идея ли е сами да монтираме бойлера си

Можем да включим бойлера да загрява, но не можем да извършим неговия монтаж. Или поне в повечето случаи се получава точно така… Много са малко онези, които притежават нужните технически умения, които да им позволят да се заемат с всякакъв вид ремонтни дейности. Когато ни се наложи да поправим някой важен елемент от водопроводната система, или да се погрижим за изправността на електрическата инсталация, обикновено се обаждаме на специализирана фирма, която да изпрати за нас опитен екип от професионалисти. По този начин ще сме спокойни, че всичко ще премине по план, и че няма да бъдат допуснати ненужни грешки!

Монтаж на бойлер

Душ, Плочки, Баня, Интериор, Лукс, Декор, Модерна
душ кабина

Когато нямаме топла вода в дома си, се чувстваме просто ужасно! Невъзможността да се изкъпем на спокойствие е в състояние да ни изкара извън релси, а ние нямаме друг вариант, освен просто да топлим кофи с вода, за да успеем да отмием мръсотията от тялото си… Тук искаме да Ви кажем, че не е нужно да се връщате векове назад във времето. Дори и да сте абонати на Топлофикация и не използвате бойлер, никога няма да е излишно да монтирате такъв в банята, за да сте спокойни, че по всяко едно време от денонощието ще имате на разположение топла вода в изобилие!

Вижте https://hidro-start.com/montaz-na-boiler/ и разберете в какво точно се състои монтажът на бойлер, уверявайки се, че наистина Ви е нужен опитен водопроводчик, за качествената инсталация на подобен вид електроуред!

Не се заемайте сами

Не надценявайте възможностите си по отношение поддръжката и ремонта на ВиК инсталацията. Дори и когато става дума само за един най-обикновен монтаж на бойлер, Вие трябва да притежавате нужните умения, за да видите банята си в безупречно състояние! Да се обадите на опитен водопроводчик, когато сте си купили нов бойлер и искате да го позиционирате на отреденото му място, е първото нещо, което трябва да направите, дори и ако притежавате известни технически познания в областта на водопроводните услуги. Поканеният от Вас специалист ще Ви осигури нужните резултати, или с други думи:

 • Ще се справи успешно с демонтажа на стария бойлер;
 • Ще състави план за действие;
 • Ще монтира новия бойлер;
 • Ще гарантира за неговата безупречна работа.

С две думи, колкото по-рано се убедите, че ВиК специалистът е задължителен, толкова по-бързо ще видите банята и санитарното помещение в пълна изправност. Разберете едно: професионалната намеса в много от случаите е задължителна! Дори и тя да Ви излезе малко по-скъпо, резултатите за Вас ще са перфектни, което автоматично ще оправдае вложената сума пари…

Особености

Скачването на бойлера не е единственото нещо, за което трябва да помислите. Наред с това, има още много други неща, които ако не вземете под внимание, рискувате да се сблъскате с лоши резултати. Наред с това, ще имате лошия късмет да трябва да се чудите как да оправяте създавалата се неприятна ситуация, която често пъти е доста заплетена и без изглед за добър край!

Фирма Хидро Старт ще Ви помогне да монтирате новия си бойлер, а и не само това. На това място ще намерите още много други полезни ВиК услуги, които е напълно вероятно да Ви потрябват в някакъв момент. Добре е да знаете от какво можете да се възползвате, когато става дума за водопроводната система, а именно:

 • Монтаж и демонтаж на мивка и всякакви други мебели за баня и тоалетна;
 • Монтиране на радиатори;
 • Смяна на водомери;
 • Откриване и премахване на течове;
 • Смяна на щрангове и др.

Но нека сега се върнем отново да монтажа на бойлер, който крие много особености, с които надали ще сте наясно:

 • Избор на крепежни елементи;
 • Необходимост от подготовка на мястото за предстоящата инсталация;
 • Монтиране на възвратен клапан;
 • Свързване на новия бойлер към електрическата инсталация и др.

Е, уверени ли сте, че и сами можете да монтирате новия си бойлер?