Защо туристите избират да пътуват до остров Сардиния?

почивка в италия

Напоследък Италия стана любима дестинация за хората, които искат да прекарат отпуската си в интересна и вълнуваща страна, където могат да спортуват, да отдъхват активно и да разгледат множество исторически забележителности. От TravelEssence препоръчват почивка в Сардиния на добра цена, която може да си подарите през следващата отпуска. Това е вторият по големина остров в Средиземно море. Интересното за него е, че е част от територията на Италия, но е автономен регион. Главният град е Каляри и със сигурност си заслужава да го посетите. Природата е много характерна и ще ви допадне смесицата между прекрасни плажове, планини с богата растителност, маслинови горички и много други.

Защо да планираме почивка на остров Сардиния с туристическа агенция?

Този прекрасен планински остров привлича все повече туристи, тъй като офертите, които се предлагат за почивка са на много добра цена. За дните, които ще прекарате там, има възможност да направите разнообразни допълнителни екскурзии и да разгледате голяма част от историческите забележителности.

Щом пътувате и организирате почивката си до Сардиния с туристическа агенция, ще се възползвате от добрите цени и специалното отношение на туроператора. Хубаво е предварително да знаете програмата, която предстои през вашата почивка, за да планирате правилно финансите си и да се чувствате много по-спокойни. Остров Сардиния се отличава със своята богата история, красива природа и невероятна кухня.

Няма смисъл сами да се опитвате да организирате почивката, защото туристическите агенции откриват самолетни билети, хубави хотели и много други допълнителни екстри на добра цена. Обикновено финансите са в основата на всяко едно пътуване и трябва да постъпвате разумно, като избррете най-изгодния вариант.

Кои са интересните градове на Сардиния заслужаващи внимание?

За да съберете не много впечатления от почивката на остров Сардиния е добре да посетите някой от известните градове тук. Проверете при туроператорската агенция какви допълнителни екскурзии се предлагат. Офертите на добра цена ще направят престоя ви наистина пълноценен. Тук ще ви представим накратко основните градове на остров Сардиния:

почивка в сардиния
  • Каляри – една от най-известните ваканционни дестинации и столица на остров Сардиния. Повечето оферти за почивка включват посещение на Каляри на добра цена. Тук ще видите невероятно красиви лагуни с добре познатото розово фламинго. Градът е известен с няколкото си исторически района, които може спокойно да разгледате и да се запознаете с архитектурата и дворците на благородниците;
  • Алегро – известен като един от най-красивите градове на острова. Архитектурата на града се доближава до каталунската и това е причината хората да го свързват с Барселона. Може да посетите Стария град и да видите катедралата „Санта Мария“, интересни са и пещерите на Нептун;
  • Сасари – в града има университет, чиито сгради са на повече от 500 години. Имате възможност да разгледате етнографския и археологическия музей. Тук известна забележителност е фонтанът Розело, тъй като от него изворна вода.

Когато организирате почивката си, проверете при туроператора, какви допълнителни места може да видите и срещу каква цена. Доверете се на професионалния им подбор и разумните цени, защото така ще прекарате перфектно времето си на остров Сардиния. Хубавото тук е, че може да съчетаете почивката и релакса с повече разходки и разглеждане на много допълнителни места и забележителности.

Кога е най-подходящият момент от годината, да заминем на почивка?

Ако искате да посещавате плажовете и да се наслаждавате на приятна ваканция най-подходящият момент е от май до октомври. Любителите на горещото време и активният туристически сезон ще бъдат най-доволни да са тук през юли и август. Обърнете внимание на това, че през тези два месеца няма да ви бъде много комфортно да правите продължителни разходки на открито, тъй като е прекалено горещо. Ако предпочитате повече да обикаляте, отколкото да се печете на плажа в началото на пролетта и края на лятото са много по-удачен вариант. Тук е красиво и хубаво дори през зимния сезон, когато температурите не падат под нулата независимо, че по върховете на планините има сняг. Съветваме ви да си вземете в багажа си удобни спортни обувки и сандали, с които ще ви е много по-комфортно, когато правите дългите преходи.

Коя забележителност е любима на пътешествениците?

Извън известните туристически забележителности, има още много интересни места на остров Сардиния, които може да разгледате по време на вашата ваканция. Едно от тях са миниатюрните подземни гробници, изкопани в скалите. Местните жители смятат, че това са домовете на феите.

Тук ще може отблизо да разгледате гробници на почти 5000 години. Некрополът се намира много близо до град Алегро. Всички скални помещения са изкопани, без да бъдат използвани съвременни инструменти което ги прави толкова интересни и впечатляващи. Освен това вътре има издълбани различни скални образи и картини. Времето прекарано тук може да бъде невероятно вълнуващо и да научите много нови и интересни неща за древните цивилизации.

Възползвайте се от актуалните оферти на туристическите компании, които в момента са на много добри цени. Съветваме ви да планирате от рано ваканцията се, за да проучите цените, възможностите за екскурзии и да включите интересните обекти, които можем да разгледате тук.