Какво е важно да знаем за почистването на холния диван?

почистване

Най-използваната мебел в едно жилище, е тази разположена в дневната. Това е стаята, в която се прекарва най-много свободно време и е нормално вещите да се почистват много по-често и старателно. Днес ще поговорим малко повече за меката мебел и по-конкретно нейната тапицерия. Предлагаме ви да се възползвате от качествената услуга по пране на диван, защото така ще запазите артикула много по-дълго време като нов. Ако някога сте се опитвали сами да почистите петна или да дезинфекцирате мястото, знаете че е възможно да влошите положението с неправилно подбрани препарати и пособия. От ClenDirect  препоръчват винаги да се доверявате на добрите компании, които знаят как да запазят мебелите в идеално състояние.

Какво представлява детайлното пране на дивани?

Процесът е максимално експедитивен и ще получите добри резултати в съвсем кратък срок. Заслужава си, да инвестирате в такъв тип дейност, защото ще се чувствате много по-комфортно и уютно разположени върху чист и току-що изпран диван. Преди да наемете конкретна фирма, е добре да се запознаете с това какво точно предлагат за вашата дамаска:

  • извършва се обстоен оглед – меката мебел обстойно се преглежда за петна, замърсявания и мухъл. Обръща се внимание на вида на тапицерията и дали е текстилна или кожена;
  • определя се начинът на пране и използваните препарати – това е строго индивидуален процес, който зависи от степента на замърсяване и материите, с които е облечен диванът;
  • за прането се използват специализирани екстрактори и парни машини – това е модерна техника, която ще запази тъканите в перфектен вид и ще ви гарантира пълна хигиена;
  • специално отношение към кожените тапицерии – ако диванът е с кожена дамаска тя не се пере, а се почиства със специални меки четки и безвредни балсами.

Всичко това е много важно, за да получите пълна дезинфекция на дивана и да се радвате по-дълго време на чист и подреден дом.

Защо да предпочетете услугата от специализирана фирма?

В момента има много компании, които извършват подобен тип дейност. Прането на различни дамаски и тапицерии е важно. Трудно може да бъде извършено от самите потребители. Цената на подобна дезинфекция и пране на дивани не е висока, което прави услугата много достъпна и предпочитана от всички. Няма защо да влагате средства в препарати, които не познавате и да отделяте от свободното си време за неща, които не са ви напълно ясно.

Хората, които работят в тези фирми са добре обучени и знаят точно какво правят, за това и са толкова прецизни и експедитивни. Хигиенизирането става изключително бързо, а вие нито се напрягате, нито отделяте много от свободното си време.