Полезна информация при покупка на газов котел за отопление

котел

Икономично, безопасно и без особено големи инвестиции – така много новодомци си представят посрещането на първия отоплителен сезон в дома, в който се нанасят. Като едно от основните пера, които са важни за домакинствата наистина е много важно да се обърне внимание на потенциалните разходи, които ще правите за това жилището да бъде приятно топличко и уютно. А възможностите се оказват не малко, защото на пазара ще откриете различни уреди, които използват разнородни източници на енергия. Най-масовите са електрическите от типа на климатици, радиатори, конвектори, електрически печки както и термопомпи. Що се отнася до алтернативните горива най-популярни са газовите котли, уреди на перели или твърдо гориво. Каквито и да бъдат вашите предпочитания то е ясно, че ще бъдат свързани с това кой би ни струвал най-малко като разходи.

Препоръки от специалисти при отопление на газ

През последните години се забелязва едно масово газифициране на новите сгради. Това е много добра алтернатива, защото се оказва, че наистина има смисъл да бъде използвано синьото гориво с оглед на неговата значително по-ниска цена в сравнение с електрическата енергия или твърдото гориво например. Наред с тези основни предимства отоплението на газ се оказва не само икономично, но и много безопасно, защото съвременните уреди, които използват газта като гориво определено се приемат като едни от най-лесните за ползване и с оптимално ниво на безопасност при работа.

На https://www.balkanenergy.bg/category/gazovi-kotli можете подробно да се запознаете с видовете газови котли, които се популярни на пазара, а сега следва да ви дадем няколко ценни съвета преди да инвестирате в такъв продукт.

Както виждате в каталога на Balkan Energy котлите на газ се отличават не само по цената, на която можете да ги закупите, а също така и спрямо техническите особености. Много са видовете котли, които се захранват с газ, но когато се налага да направите някои важни стъпки за техния избор е редно да с езапознаете с някои основни специфики:

газов котел
  • Вид на котела

Дали да бъде конвенционален или кондензен. Първите са по-стара технология, която вече не се препоръчва за употреба от страните членки на Европейския съюз от гледна точка на това, че те са наистина много вредни за околната среда. замърсяването е в пъти по-голямо от това, което генерират кондензните, които са много по-приемлив екологичен вариант, който оптимално усвоява газовете от изгарянето на синьото гориво;

  • Брой на контурите

Безспорно съществен акцент и от Balkan Energy съветват да заложите на вариант с два контура, защото това са котлите, с които можете на проточен принцип да ползвате и топла вода за битови нужди. Освен, че ще се отоплявате с такъв котел то ще си имате винаги неограничено количество топла вода;

  • Вид на топлообменника

Особено внимание обръщат тук специалистите и насочват вниманието към онези, които наистина са с най-високи експлоатационни показатели. Топлообменника може да бъде изработен от мед, чугун, стомана, алуминий, които са устойчиви на химически реакции, но всеки материал си имо своите особености,  с които е правилно да се запознаете.

Колко да инвестирате в котел на газ

Balkan Energy предлага разнообразни ценови предложения. Имайте предвид, че от вида и спецификата на котлите техните цени варират в различни стойности. Ако искате качествено и сигурно решение за отоплението в дома си винаги ползвайте професионални услуги не само за покупката на газовия котел, но съща така и за препоръки, насоки и монтажни дейности.

Котела на газ трябва да ви служи успешно, да намалява разходите ви и да бъде високоефективен уред на който да разчитате в студените дни. А това предполага да се инвестира разумно  и правилно. С професионалните насоки и съвети от Balkan Energy си гарантирате спокойствие, безопасност и икономично разходване на разходите за отопление. Сега е момента да се запознаете с най-новото, което пазара предлага по отношение на газовите котли.