Ползи и вреди от използване на гел лакове и UV лампи

професионални гел лакове

Използването на гел лак от дамите през последните години  е провокирано от факта, че тази козметична процедура е изключително издръжливо. А неистина маникюра е част от перфектната визия, той е отражение на грижата към самата себе си, както и отношение, самочувствие и себеуважение. Така, че никак не е случайно, че жените са привлечени от употребата на професионални гел лакове както в салоните за красота, така и в домашни условия. Редица са въпросите, които вълнуват почитателите на гел лаковете. За да се получи този дълготраен ефект се използват UV лампи. Именно зачестилите случаи на дерматологични последици от прилагането на тези изпичащи лака уреди предизвиква и толкова ожесточени спорове по отношение на това дали си струва да се излагаме на опасност в името на красотата и дали действително професионалните гел лакове и UV лампи крият сериозна заплаха за нашето здраве.

Специалисти съветват да не се отказвате от това винаги да изглеждате перфектно от маникюра до педикюра си. Отговорите на  притесненията и въпросите си  можете да откриете при вашия маникюрист. Факт е, че когато е извършен в контролирана и стерилна среда прилагането на гел лаковете и лампите за изпичане не крият рискове за здравето. Ето защо е добре да имате предвид, че само професионалната работа ще гарантира висококачествен и дълготраен резултат.

гел лак

Въпреки, че не изгарят пряко кожата то UV лампите безспорно се считат за един от провокаторите на стареенето на кожата на ръцете. Именно поради това в професионалните салони за красота, в които се прилага разкрасителната процудера и използване на гел лакове задължително се използват масла и кремове, които да елиминират последиците от вредните UV лъчи.

Разбира се, у дома също можете да използвате професионални гел лакове. Имайте предвид обаче, че задължително следва да се съобразявате с правилата  и стъпките за тяхното използване. За да се елиминирате вредите от UV лампите и да продължите да се наслаждавате на ярките  и дълготрайни цветове на гел лаковете можете преди процедурата да намажете кожата на ръцете си със слънцезащитен крем. Така агресивните лъчи няма да проникнат и да увредят епидермиса.

А за дами, при които нокътната плочка е обезцветена, мазна и обикновен лак не издържа повече от два дни то гел лаковете са наистина едно доста добро решение. Гел лака не се бели бързо и в най-лошия случай ще остане на ноктите ви поне две седмици. Устойчивостта на този иновативен разкрасяващ метод се е превърнал в истинска мания за дамите и определено те не пропускат момент да се възползват от него. Добре е да знаете, че специалисти препоръчват през определени интервали да си почивате и да давате възможност за възстановяване на ноктите и кожата на ръцете си.