Отоплителни проблеми с радиаторите – как да ги решим

ремонт на радиатор

Парното отопление е сред алтернативите, които наистина се оказват решаващи за топлината  и комфорта по време на зимните месеци. Със сигурност това, което е важно да се направи преди всеки отоплителен сезон е именно профилактиката на уреда и радиаторите. Но въпреки това не са изключени проблеми, които могат да повлияят и да предизвикат необходимостта от навременен ремонт по никое време. Как да действаме в този случай и на какво да разчитаме при повреда в радиатора е време да ви запознаем с подробна информация за това сега.

Причини за повредата на радиатора

Голям е процента на живущите в София, които разчитат на парно отопление. Уредите, могат да бъдат както централни системи за отопление така газифициране, ТЕЦ или друго. Със сигурност ролята на уреда е съществена, но в случай, че радиаторите неса изправни то топлозагубите наистина ще бъдат доста сериозни. Със сигурност това, което е важно да отбележим е, че при проблеми с радиаторите е препоръчително да се насочите към специалист. Не ес опитвайте сами да правите ремонти, тъй като причините за появата на аварията може да бъде различна, а от току със сигурност неадекватните мерки за поправка биха причинили повече неприятности.

Някои от често срещаните проблеми с радиатор София са следните:

 • Образуване на въздушна тапа в радиатора, което намалява неговата ефективност и възможност за достигане на температурата за отопляване на помещението;
 • Механичен дефект, причинен от невнимание;
 • Отложени навременни ремонти, които ескалират в неподходящ момент;
 • Корозия и причиняване на течове;
 • Авария при възвратните клапани или термостатите.

Това са само малка част от проблемите, които могат да ви споходят и да причинят неудобство и дискомфорт по средата на зимата. Със сигурност правилното решение е да наемете професионалисти, които биха успели бързо и адекватно да решат проблема с отопляването на дома ви. Компетентната и навременна реакция не само ще ви спести неудобството да стоите на студено, но и ще гарантира качественото изпълнение на проведената терапия върху отоплителната ви система.

Какви са решенията при проблем с радиатор

Да разчиташ на това проблема сам да се разреши е неадекватно и неправилно. Повредения радиатор налага да се проведат навременни ремонтни действия, които да осигурят ефективност и качествено отопление. Екипа на ВиК Хелп София предлага на своите клиенти адекватна професионална услуга за ремонт и смяна на радиатори, при които е възникнал някакъв проблем. в зависимост от естеството на аварията това, което е важно да знаете е, че колкото по-скоро се свържете с екипа то толкова по-бързо топлината отново ще цари в дома ви. А зимата в София определено не е от най-приятните и студа може да се окаже сериозно предизвикателство за семейството ви. И за да не студувате или пък използвате отоплителни уреди, които са неефективни и разходоемки то ето, че правилното решение е идно – да се възползвате от квалифицирана професионална намеса, която да осигури на дома приятна температура.

стали радиатори

Ремонта или смяната на радиатора споменахме, че е препоръчително да бъдат извършени от квалифицирани специалисти. Изключително ефективно е да се използват такива ремонтни услуги, тъй като са качествени, професионално извършени и навременни. Как протича решаването на проблема с радиатора ни разказват от ВиК Хелп София:

 • Извършване на оглед за да бъде направена ясна оценка на ситуацията и да се установи какъв е точния проблем с радиатора;
 • Източване на флуидната течност от системата;
 • Демонтиране на радиатора;
 • Почистване на тръбите и свързващите компоненти;
 • Монтиране на нов радиатор;
 • Укрепване на радиатора;
 • Обезвъздушаване на системата;
 • Извършване на тест за ефективност;
 • Въвеждане а новия радиатор в експлоатация.

Няма никакво съмнение, че топлината в дома е важен инструмент, който ни носи уют и комфорт. Иемнно поради това не бива да отлагаме решенията на проблема с дефектен радиатор, а да възложим неговия ремонт на професионалния екип ВиК Хелп София.