Радиаторите от отоплителната система – защо е нужен професионален монтаж

радиатор

Потребителите подценяват разходите за отоплителния сезон и всяка зима прилагат различни методи на ток с цел да намалят сметките. А всъщност с непрекъснатото увеличаване на електроенергията се оказва, че действително вместо рентабилно става все по-скъпо и непосилно за семейния бюджет да се осигури топлина в целия дом. Естествено, че има не малко алтернативни методи и едни са свързани с газифициране и изграждане на инсталация с радиатори, а при други се залага на системи на дърва, пелети, брекети и други. Опции има, но  е въпрос на сметки, преценка и професионални съвети, с които наистина да се постигнат качествени и ефективни резултати.

Радиаторите – защо е важно да са професионално монтирани

Ако установите ,че действително инсталациите за отопление дават ниски месечни разходи то идеята за изграждането на такава е сред инвестициите, които е редно да бъдат възложени на професионалисти. Тъй като не става въпрос само за свързани по между си радиатори, котел и захранване, а за прецизно работеща инсталация то спецификата ѝ изисква да се предприемат някои важни стъпки, които да гарантират рентабилност на следващия отоплителен сезон. Да, главните елементи в тези системи са радиаторите и от техния вид и професионално инсталиране зависи до каква степен домакинството ще остане удовлетворено от новата си придобивка. Така, че ето ги причините да се доверите на монтиране на радиатор от водопроводчик както и от правилно подбраното радиаторно тяло:

  • Задължително е радиаторите да са с високо ниво на топлоотдаване. Такива са всички видове, изработени от алуминий;
  • Важно е да се направят изчисления за установяване на КПД и размер на разходите за отопление за съответната квадратура;
  • На база на изчисленията се изготвя проект за брой радиатори както и техните размери, които да могат да осигурят ефективност и качество на отопление;
  • Използват се професионални водопроводчици, които имат опит в съставянето и реализирането на план за монтиране на радиатори.

Всеки от акцентите е важен за това наистина да разчитате на топлина и комфорт в дома си през зимата. Водопроводчиците са широкоспектърни професионалисти, които са наясно с технологията и методиката на работата на такива отоплителни инсталации. Именно затова е редно да се възползвате от техните услуги, а не сами да предприемате каквито и да било аматьорски изпълнения.

Качество и гаранции

отопленине с радиатори

Безспорно всеки водопроводчик, който извършва монтаж на такива системи ще потвърди, че едни от най-добрите радиатори, които са феноменално издръжливи и са с висок топлообмен са моделите от алуминий. Днес все по-рядко се ползват чугунени и метални радиатори, тъй като при тях дефектите и авариите са често срещано явление. Алуминиевите радиатори са начин, с който не само ще си гарантирате топлина, но и ще се изненадате от елегантния облик, който ще внесат в интериора ви. ВиК специалистите, които монтират такива радиатори са спокойни и дават дълъг период за експлоатация и гарантират за тяхното качество. Така, че не се изненадвайте, че фирмата, която сте наели да извърши монтаж предлага:

  • 10 години гаранция за телата от алуминий;
  • 5 години гаранция за вложения труд;
  • Гаранционен и извън гаранционен сервиз.

Характерно за алуминиевите радиатори са техните фантастични качества. Все по-иновативни и креативни модели се появяват на пазара, а действително потребителите остават крайно удовлетворени от драстичното понижаване на разходите за отоплителния сезон. разбира се, това зависи не само от качеството на самите радиатори, но и от професионално направения от водопроводчици монтаж. За топли дни и нощи, за разходи, които няма да ви докарат до просешка тояга изберете услугите на ВиК Хелп. Доверете се на опита на професионалисти, които ще съставят проект за отоплителна инсталация с радиатори и ще внесат в дома естетика, комфорт и топлина. Инвестирайте правилно и разумно, защото системите с радиатори наистина се оказват най-рентабилните варианти за отоплителния сезон.