Предимства на ремонт на покрив с течна гума

ремонт на покрив

Причините за поява на щета по покрива не са малко. Атмосферните условия, неправилно изграждане и полагане на топло и хидроизолация са също чести аргументи за това да се наблюдава влага или нарушаване на конструкцията на тази част от сградата. Предвид съществата роля на покрива е необходимо всеки собственик на имот с подобни аварии да потърси екип, благодарение на който да се проведат съответните ремонтни мероприятия. Основен водещ момент при използването на такива услуги е да се вземат предвид типа на покрива (скатен, плосък, на нива) както и материалите, с които е покрит. По този начин ще можете да предоставите информация на екипа съобразно преценката за специалистите, които ще бъдат изпратени на място за оглед.

Какви са честите видове ремонти при имоти в градска среда?

Все повече сгради в града са с плоски покриви. Протичането и увреждането на конструкцията обикновено се проявява поради неправилно проектиран наклон и събиране на вода в определен участък на конструкцията. За да може да се направи много добра хидроизолация и до колкото  възможно да се поправи тази конструктивна грешка е необходимо да се предвиди ремонт на покрив с течна гума.

Материала е изключително популярен за ограничаване на влагата, която прониква в процепите на плоскостите. Всяка една пукнатина се запълва с течната гума и след втвърдяването се създава изключително здрава спойка и връзка, която не позволява проникването и на капчица влага. Особеното при този тип ремонти е в това, че:

  • Покрива трябва да идеално сух и да няма следи от влага;
  • Трябва да се спази точно технологията за полагане на течната гума, която под влиянието на въздуха да се втвърди;
  • Да се избягват появата на мехурчета при нанасяне, тъй като това може на по-късен етап да бъде причина за появата на процеп и течове.

Спецификата на материала за ремонт изисква да се спазят прецизно и точно всички онези технологични стъпки, които ще предоставят много добри и ефективни ползи от ремонта.

Предимства на течната гума

ремонт

Екипи с опит предпочитат да извършват ремонти с течната гума, тъй като се касае за материал, който се характеризира с отлични свойства. Основните са:

  • Много добро сцепление с всички видове строителни материали;
  • Водоустойчив продукт;
  • Създава здрав и сигурен защитен слой и не позволява влагата да проникне във вътрешността на конструкцията;
  • Устойчив е на екстремни климатични промени.

Особено ключово за много собственици на имота е правилно извършения ремонт. За да се проведат качествени реновиращи дейности наемете екип, който може да борави с течна гума и освен това предоставя гаранции за добре свършена работа.