Знаем ли как да изберем правилните саксии за пресаждане на цветята?

големи саксии

Всеки, който отглежда цветя и други видове растения у дома знае, че те трябва да бъдат поставени в подходящ за целта съд. Периодично е важно да бъдат пресаждани на по-голямо пространство, за да се развива правилно кореновата им система и да цъфтят на воля. Много често потребителите избират саксия за цветя цени от уеб сайтовете. Така успешно мога да се сдобият с повече различни саксии, без да влагат прекалено много средства. Това е покупка, която се извършва периодично, но също така тя е зависеща и от бройката, която ви е необходима. Днес ще се опитаме да ви помогнем да изберете практични и красиви модели без да губите много от ценното си време.

Защо да се насочим към класическите керамични изделия?

Много предпочитана разновидност са керамичните саксии. Те са изработени от естествения материал глина и това ги прави много по-здрави и устойчиви на различни климатични условия. Цените, на които се предлагат са разумни. Това са изделия предпочитани за използване на терасата и в двора, където създават уютна обстановка и въпреки силните UV лъчи ще запазят красивите си цветове. Важно е да знаете, че дизайните без външен защитен слой имат микропори и позволяват на растението да диша. Като естествен материал задържат топлината по-дълго време, поради което не са препоръчителни за студенолюбиви растения.

Преценете, какви цветя ще посадите в керамичните саксии, за да се развиват добре и да ви радват с красотата си. Като минус на керамичните изделия бихме посочили това, че те са чупливи и е възможно да се налага по-често да ги подменяте, а пресаждането на растения от тях е малко по-трудно в сравнение с моделите направени от други материали. От магазин MOVI.BG насочват вниманието ви към саксиите от керамика на подходящи цени, защото:

саксии
  • са изключително красиви и оригинални – бихте могли да намерите семпли и изчистени саксии, но и такива с различни декоративни украси и картинки в различни цветове. Те ще направят пространството в което ги поставите стилно и уютно;
  • екологични са – те се изработват от глина без други примеси и са напълно безопасни за природата. Ако държите на екологичния начин на живот те са подходящи изделия които да използвате в дома си;
  • добър избор са за интериора и за екстериора – напълно спокойно може да аранжирате с тях стаите в жилището, да ги разположите на терасата и верандата или директно в двора. Навсякъде ще изглеждат добре и ще ви създадат хубави емоции;
  • предлагат се с разнообразен дизайн – тъй като има голямо търсене при този вид секси, производителите ви представят много интересни красиво декорирани модели. Има варианти за всеки вкус, така че спокойно да посадите любимите си цветя в подходящия съд.

Цените на керамичните модели не са прекалено високи и затова не е проблем да инвестирате в съответната бройка.

Имат ли предимства пластмасовите саксии за цветя?

В почти всеки дом и градина могат да бъдат видени съдове за цветя изработени от пластмаса. Те се харесват на хората поради факта, че цената им е невероятно ниска, издръжливи са и могат да бъдат намерени в най-различни цветове и дизайни. За разлика от керамиката този материал не поема влагата, но я задържа много добре, което позволява на растението по-дълго да остане напоено достатъчно хубаво.

Като всяко друго изделие и те имат някои минуси. Експлоатационният им живот е доста по-кратък, ако се държат на открито ще избелеят от слънцето и ще започнат да се чупят. Много потребители смятат, че това не е сериозен проблем именно, защото пластмасовите сандъчета за цветя са на много ниска цена и не е скъпо често да си купувате нови. Пластмасовите саксии могат да бъдат намерени в най-различни размери, форми и цени, което ги прави чудесен помощник на всеки любител градинар.

Как да изберем подходящ модел спрямо вида на растението?

Щом имате желание да инвестирате в подобни артикули е важно, да се съобразите с цветята, които ще поставите в тях. Има растения, чиято коренова система е по-малка и не се нуждаят от толкова голям съд, докато други растат на височина и съответно имат по големи корени. Онлайн ще намерите специални контейнери предназначени за отглеждане на орхидеи.

Те са по-специфични, защото не се използва много почва и е важно светлината да прониква през съда към основата на цветето. Любителите на бонзаи, сукуленти и кактуси знаят, че те трябва да бъдат посадени в по-плитки и широки съдове. Не се нуждаят от много почва и поради тази причина дълбока саксия не е подходяща.

Къде ще намерим саксии на достъпни цени?

От MOVI.BG ви препоръчват да изберете нови сандъчета за вашите цветя по интернет. Добрите търговци предлагат богато заредени продуктови каталози, от които да избирате и най-важното артикули са с най-различен вид, форма и материал на изработка. Цените, които намирате в уеб сайтовете са много по-ниски от тези в цветарските магазини. Офертите, освен че са изгодни, много често имат и допълнителни намаления, което ще позволи да купите по евтино от първоначалната цена на продукта.