Шофьорски курсове – как да изберем доверена автошкола?

Увеличаващото се население в големите  и развиващи се градове предполагат и доста висока конкуренция на разнообразните видове услуги, които се предлагат на пазара. Знаете ли, че най-често хората от Бургас търсят качествени и евтини шофьорски курсове. Намирането обаче на добра оферта може да се окаже доста труден избор. ако си направите труда да се запознаете с множеството водещи автошколи в района ще забележите, че бройката им наистина е впечатляваща. На изключително многообразие от видове шофьорски курсове както и цени ще попаднете, но въпросът който вълнува повечето кандидат шофьори е именно свързан с това дали ще получат качествено обучение. ясно е, че цената гарантира качество, така че шофьорски курсове за категория Б или С под 500 лева си е чиста загуба на време. А въобще не са малко и фирмите, които подлъгват курсисти с ниска цена, а в крайна сметка не предлагат достатъчно качествена услуга, която да подготви бъдещите шофьори за предстоящите изпити. Така при поредица от неуспешно взети изпити се стига до равносметката, че е било по-правилно да се премине шофьорски курс в Бургас при гарантиран и утвърден инструктор, който държи да обучи шофьори, а не аматьори, отколкото да се търси най-ниската цена.

доверени автошколи

Младите кандидат –шофьори подценяват качествената услуга и освен цената не се интересуват от други показатели. Но едва след като застанат сами зад волана и с действията предизвикат пътен инцидент осъзнават, че не са получили нужното качество, което им гарантира увереност и безопасност на пътя. Характерен елемент, който има отношение върху това да поверите обучението си на конкретна автошкола в Бургас за шофьорски курсове е нивото на обучение. Правилата са идентични за всички инструктори. Но с оглед на това да предложат по-ниска цена биват спестявани моменти като нощно шофиране, шофиране на магистрала, зареждане на гориво на бензиностанция, помпане на гуми. Всъщност сега много от водачите ще се сетят, че действително техния инструктор не ги е запознал с никой от тези важни правила за използване на моторното превозно средство. странно е, че едва когато в реална обстановка се сблъскаме с подобни перипетии връщаме лентата назад и осъзнаваме, че действително сме платили за услуга, която обаче не е била с равностойно за платеното качество. Затова преди да се запишете и да платите сумата за провеждането на курса за шофиране то се позаинтересувайте за какво всъщност плащате. Ясно е, че има минимален хорариум, който е задължителен за всеки вид шофьорски курсове. Но въпросът е какво точно включва кормуването. Всеки инструктор си има методика на преподаване. При добро желание от негова страна в рамките на тези часове, които се изискват по закон може да включи абсолютно всички важни моменти, които да ви дадат повече увереност при бъдещото ви шофиране. Несъмнено липсата на часове на полигон, такива за паркиране напред и на заден ход повлияват върху уменията на бъдещите шофьори. И наистина днес не се учудваме, че пътните инциденти са толкова много, повечето млади шофьори не могат да паркират, а някой дори никога не са превключвали и на задна скорост. Статистика е доста тревожна и едни от утвърдените  в Бургас автошколи алармират за това да се обърне внимание на детайлите по провеждането на шофьорските курсове. Реално на изпита по кормуване кандидат-шофьора може да се справи добре за двадесетина минути, но когато излезе в реалната градска среда, попадне в задръствания, възникне екстремна ситуация и т.нат. той не знае как да реагира и да вземе правилното решение.

млад шофьор снимка

Затова не само автошколи от Бургас, които държат изключително много на качеството, но и тези от останалата част на страната се обединяват в името на това да се гарантира едно качествено обучение за бъдещи шофьори, които да могат да носят отговорност, да реагират адекватно и наистина да могат да се справят в различни ситуации на пътя.  Не  е лесно да станеш шофьор на лек или тежкотоварен автомобил. Наистина се изискват качества и умения, както и опит. Много шофьори казват, че книжката не кара колата, но тя пък е документ, който дава това право и за да го защитите вероятно сте преминали през обучение, което да даде основата, от която да изградите своите шофьорски умения и реакции.

Автошколите за шофьорски курсове от Бургас, които са утвърдени и наистина се ползват с добро име не предлагат евтини курсове. Цените при тях са реални и когато се залага на качествено обучение то наистина се предлага такова. Знаете ли, че в тези автошколи дори има кандидат –курсисти, които си запазват ред с месеци напред. Това показва доверие в инструкторите, които наистина държат да обучат съвестни, отговорни  и реагиращи правилно шофьори. Статистика показва, че курсистите са изключително добре подготвени и са единични случаите на бъдещи шофьори, които се е налагало да се явят втори път на изпит. Безспорни са лидерските позиции на фирмите в Бургас, които предлагат такива шофьорски курсове, които отговарят до последния елемент на всички законови изисквания. Извоювали веднъж държавен лиценз за провеждане на шофьорски курсове от различни категории тези фирми нямат никакъв интерес да го губят и да оронват утвърдената си репутация след курсисти, колеги и бъдещи кандидат –водачи. Ето защо ако ви предстои да потърсите и вие автошкола, в която да проведете шофьорски курс от категория А,В, С, D или друга то не правете компромиси. Не търсете ниска цена, защото това на практика е равносилно на вяло преподаване, бегло споменаване на основните правила и акценти при шофирането, а освен това не е сигурно, че ще успеете да вземете успешно и изпитите по теория и практика.

А войната на пътя е основен проблем на обществото ни. Наистина инциденти има и със сигурност ще има, но е важно да осъзнаем и собствената си роля за това да направим така, че да такива да се случват по –рядко. А това става с единствено с висока отговорност от страна на обучаващите шофьори инструктори и персонална отговорност на самите курсисти. Осъзнаване на важността на спазването на правилата за безопасност на движението и утвърдените правила и ограничения. Пожелаваме ви безаварийно и спокойно шофиране!