Специфични акценти при извършване на услугата СМЯНА НА ЩРАНГОВЕ

водопровод ремонт

Щранговете са важни конструктивни елементи в една ВиК инсталация, които осъществяват циркулацията на водата в жилищни или индустриални сгради. Ролята им наистина е много важна, което гарантира да бъдат спазени основни правила за доставяне на вода до високите етажи на жилищни сгради. С годините функциониране е ясно, че и тези детайли от водопроводните системи имат нужда от ремонт, а при по-сериозни обстоятелства и подмяна. Лесно ли е? колко време е необходимо за извършването на такива ремонтни мероприятия? Какъв е дискомфорта, който ще се наложи да понесем? Това са малка част от въпросите, които вълнуват домакинствата, на които им предстоят подобни битови неволи.

Причини за смяна на щрангове

Ролята на щранговете, независимо дали са вертикални или хоризонтални и решаваща за това доставянето на ценния източник да достига до крановете в домовете ни. За да ползваме чиста вода това до голяма степен зависи от състоянието на инсталацията. Когато забележите, че водата която сипвате в чашата е мътна, има твърди тела от роза на ръжда или наноси то ето, че имате сигнал за тревога. Друга причина да си потърси специализиран водопроводчик е ако водата има нетипичен, неприятен вкус или мирис. Това е показателно, че по инсталацията има нещо нередно, което изисква оценка на обстоятелствата, които са причинител. Да обобщим, когато се налага ремонт или смяна на щрангове:

 • Системата е остаряла;
 • Дефекти и течове са ежедневие;
 • Водата е с влошено качество и опасна за консумиране;
 • Създава се риск от сериозни наводнения и материални щети в следствие на корозирали и дефектирали щрангове.

Независимо от това за кой район става въпрос и къде е важно екип да направи съответния задължителен анализ на инсталацията в жилищната кооперация на https://vikhelp.com/ можете да намерите информация за това в какво се състоят ремонтните мероприятия.

Защо смяната на щрангове е известна като СЕРИОЗНА ИНВЕСТИЦИЯ

Ако се прави частичен ремонт на малък фрагмент от щранговете то няма да твърдим, че на жилищната кооперация или търговски обект ще струва доста скъпо извършването на тази манипулация. Но когато се говори за сериозно отстраняване на щрангове и тяхната цялостна подмяна то тогава действително сумата за ремонтните дейности може да е главозамайваща. Тъй като няма как системата да продължи да функционира ефективно с корозии и ежедневни течове то наистина е важно да се обмислят етапите, дискомфорта, през които ще се наложи да преминете. Наричат цялостната подмяна на щранговете сериозна инвестиция поради това, че:

тръби
 • Изисква се време за да се отстранят възникналите повреди;
 • Достъпа до някои от щранговете е затруднен, поради това, че се намират зад стени, тавани, подове;
 • Налага се спиране на водата заради потенциални течове;
 • Задължително се наемат опитни фирми и екипи, които разполагат с опит и умения за извършване на такива ремонтни работи;
 • Избират се материали, които да отговарят на екологичните условия, устойчиви и издръжливи са на всякакъв тип натоварване.

За да се възползвате отново от употребата на чиста вода наистина се налага да си заплатите за това. В сградите с етажна собственост се извършва поетапно събиране на нужните средства за да не се отлагат повече важните и гарантиращи сигурност на домакинствата за ползването на чиста питейна вода.

Етапи и гаранции

Споменахме за квалифициран екип, което да гарантира на клиентите спокойствие и дълг години ВиК система, функционираща в норма. От ВиК хелп разполагат са мобилни групи, които ще осигурят качествено изпълнение и строго спазване на етапите за смяна на щранговете:

 • Демнотиране на стари;
 • Монтаж на нови щрангове;
 • Използване на качествени материали и консумативи;
 • Използване на топлоизолация за тръби;
 • Укрепване на новите тръби;
 • Тестване.
 • Гаранция за материалите 10 години, труд – 5 години.

Това са накратко описани етапите, през които се преминава по време на ремонтните дейности. Въоръжете се с търпение за да можете да отървете от авариите за дълъг период от време.