Дерамотолична диагностика и процедури – професиоанлна грижа за здравето от Мирабел

алергии

Правилното диагностициране на конкретно дерматологично заболяване е в основата на приложимото от лекаря лечение. Независимо от това по какъв начин ще бъдат разгледани и анализирани кожните проблеми то основната им цел е да се установи ефективността от приложената медикаментозна, хирургична,  апаратна или друг вид терапия. В днешната публикация ще ви разкажем защо е важно да се направи тест за алергии и какви са методиките за лечение на някои видове дерматологични заболявания, при които се прилага напълно безболезнена и безопасна процедура.

Тестовете за алергии – кои са най-ефективни

Има различни видове тестове за алергии, които се прилагат. Това са диагностични методи, с които се установява дали организма би реагирал на различни вещества. Дори да си мислите, че нямате никакви имунни отговори спрямо конкретен медикамент или козметика то може би не сте съвсем прави, защото само с правилия тест може да се установи дали това реално е така.

Мирабел Бургас предлага на своите клиенти едни от най-ефективните тестове за алергии, които се оказват широкоспектърни и показващи наличието на различни видове алергии с едно диагностициране. Това е така небезизвестния пач тест за алергия Бургас, при който се улавят нетипични реакции на кожата спрямо:

 • Козметика;
 • Храни;
 • Медикаменти;
 • Битова химия;
 • Ваксини;
 • Оцветители и т.нат.

Използването на такъв пач тест за установяване на алергии не е за пренебрегване, тъй като установяването на непоносимост към определени вещества показва на лекаря дерматолог, който следи състоянието ви на какъв вариант за лечение би било подходящо да се спре спрямо ситуацията. Алергиите са болестите на нашето съвремие и искаме или не те са около нас. Поява на нетипично зачервяване, възпаление, неправилно функциониране на някоя от важите системи в организма може да се окаже, че е причинено именно от съществуваща алергия към конкретно вещество. А с пач тестовете и диагностицирането им наистина можете да бъдете по-внимателни д какво се храните и какви лекарства да избягвате.

„Пач тест“ е лепенка, която може да бъде ползвана дори при бебета. Необходима е като средство за диагностика, което уведомява лекаря ви какво може и какво не може да приложи като терапия при лечение на конкретно заболяване.

Мезотерапия – ефективен иглен метод за лечение на редица кожни проблеми

Както пи пач теста и тук мезотерапията се отличава със своята всеобхватност. Процедурата е изключително благоприятна и безопасна, тъй като целта ѝ е да допринесе за подхранването и възстановяването, регенерирането на тъканта. Инжектирането на комплекс от витамини, минерали, хиалуронова киселина и други мултиелементи постигат удивителни резултати по отношение на лечението на засегнатите кожни участъци. Представяме ви видовете мезотерапия: коса,скалп и околоочен контур, при които най-често се прилага този вид иглена процедура.

мезотерапия

Определяна е като дерматологична и естетична иглена терапия, тъй като спомага за удивителни резултати, които са свързани с лечение и подмладяване на редица зони:

 • Намаляване на бръчките в зоната на околоочен контур;
 • Подпомага бързия растеж на косата и нейното сгъстяване;
 • Лекува алопеция – оплешивяване;
 • Намалява тъмните кръгове около очите;
 • Оказва благоприятно въздействие при лечение на акне;
 • При възпаление и зачервяване на кожата;
 • За хидратиране и намаляване отпускането на кожата на лицето;
 • При заболявания на скалпа – пърхот, себорея;
 • При стрии и целулит.

Използването на иглена мезотерапия дава много добри ефекти дори при борбата с килограмите, тъй като е с доказана резултатност при намаляването на мазнините в определени зони.

Мирабел Бургас предлага на своите пациенти разнообразни видове процедури, които комплексно се грижат за добро здраве както и подобряване на самочувствието. Благоприятни и ефективни, доказано безопасни и безболезнени. Доверете се на утвърдена клиника по естетична дерматология за да изглеждате млади и здрави.