Как да се справим с мускулните крампи

хранителни добавки

Хората, които подлагат тялото си на ежедневно екстремно физическо натоварване са наясно, че са неизбежни крампите и схващанията, които в определени ситуации могат да бъдат доста болезнени. Облекчаване на състоянието се постига с активна почивка, но можете ли да си позволите такава? Ако работата ви е да водите интензивен начин на живот то е важно да потърсите друг начин за успокояване на болката, а именно хранителни добавки за крампи, спазми и схващания. В днешната публикация ще акцентираме на някои натурални съставки, които могат напълно безопасно и ефективно да облекчат възникналите дискомфортни травми и да спомогнат за намаляването на болката, която би била наистина особено неприятна на моменти.

Защо се появяват крампите и спазмите

Натоварването на мускулите и опорно-двигателната система води до доста сериозни физически проблеми. Нашето тяло си има определен предел на поносимост и издръжливост и когато прекалим с физическата активност то е напълно естествено то да реагира.

Ако след тренировка имате мускулна треска, нямате сили да направите дори крачка, а стягането на определен мускул е дори болезнено то това е признак, че сте натоварили извън възможностите своето тяло. По време на интензивната тренировка организма е изгубил важни електролити и това реално е довело до отслабването на мускулатурата.

Ситуацията може да бъде контролирана и то именно с използването на правилните хранителни добавки, които да осигурят пълноценното възстановяване на мускулите и опорно-двигателната система.

Независимо дали спортувате или работите то именно факта, че натоварвате с по-висок интензитет мускулите и ставите води до поява на спазми, крампи и схващания, а за възможностите за облекчаване на болката и напрежението ще ви разкажем в следващите редове.

Хранителни добавки с натурален състав – ефективни в борбата при болки в мускулите

Онлайн магазин BenePura представя на вниманието ни пакет от решения, в които ни прави впечатление, че винаги присъства магнезий. Действително, когато заговорим за мускулатура, болки, крампи и схващания то веки ортопед ще ви препоръча прием на магнезий. Няма нужда да доказваме, че крампите се дължат именно на недостиг на магнезия. Минерала е основен за правилното функциониране и съкращаване на мускулите и при недостиг няма как да не очакваме тялото ни да реагира по някакъв начин.

В продуктовия каталог на BenePura ще откриете продукти с изцяло натурален състав и съдържащи магнезий, тъй като четвъртия главен минерал играе решаваща роля за възстановяването на мускулатурата и физическата ни издръжливост. Освен това магнезия облекчава страданието и бързо облекчава болката, която изпитвате след сериозно физическо натоварване.

Наред с магнезия други натурални съставки, които влизат в съдържанието на хранителните добавки за крампи, схващания и мускулни болки са:

  • Калий

Калия е съществен минерал, който осигурява връзката между мозъка и мускулите. Неговата роля е да стимулира контракциите. Използването му е решаващо, тъй като ползите за опорно-двигателната система е огромна. Освен това минерала е ефективен като средство, което намалява задържането на вода в организма. Има способността да контролира артериалното крвно налягане. И не на последно място е решаващ в борбата с осетопорозата и появата на камъни в бъбреците. Известен е като един от най-ценните микроелементи, от които тялото ни ес нуждае за ад можем да водим активен начин на живот;

  • Цинк

Пореден в списъка с ценни минерали, които влизат в състава на хранителните добавки, които се използват за намаляването на крампите и болките в мускулите. Той играе съществена роля з синтеза на протеини и е ценен източник, подобряващ издръжливостта и имунната система. Цинка се намира основно в мускулите и очевидно намаляването на количеството води до неприятни и болезнени ефекти. Цинка е нужен за работата на още редица органи, а освен това е благоприятен при лечение на кожни възпаления, грижи се за добрата ни памет, за функционирането на очите, за справянето с редица вируси и бактерии, осигурява цялостен тонус.

С гамата натурални хранителни добавки за крампи и мускулни болки от BenePura си гарантирате добро здраве.