Ето защо някои потребители избират еднолицеви матраци

Понякога индивидуалните ни изискванията надделяват при покупката, което е достатъчен довод да пристъпим към нея

Повечето от нас познават предимствата на съвременните модели матраци и със сигурност не бихме се отказали от тях. По-важно обаче е на първо място да познаваме индивидуалните си изисквания, да сме наясно с параметрите на своите очаквания и да се съобразим с актуалния си бюджет.

Ето защо понякога тези доводи надделяват при покупката и мнозина потребители избират именно еднолицеви матраци.

Те наистина имат своите предимства, за които може да прочетете в следващите редове и да си гарантирате спокойствие при избора:

Изгодно решение

Това че матраците, които могат да бъдат използвани само от едната страна, са значително по-евтини от двулицевите, ги прави особено предпочитани. В крайна сметка не винаги големите разходи са оправдани, а когато се затрудняваме да ги направим, е необходимо да подредим приоритетите си.

Еднолицевият модел не ви ощетява крайно, защото позволява монтирането на механизъм за повдигане, като така се осигурява и допълнително място за съхранение. Удобството ценим високо днес, тъй като жилищата, които обитаваме, рядко са толкова просторни, колкото желаем.   

Отлично качество

Производителите, които държат на качествените материи и суровини, вложени в артикулите, не правят компромис и при създаването на еднолицевите матраци. На пазара се предлагат варианти с мемори пяна, състав търсен заради своята гъвкавост и комфорт за през нощта.

Разбира се, може да се насочите и към друг вид пълнеж, който отново е безкомпромисен по отношение на качеството и се грижи за пълноценната ви почивка вечер.

Широко приложение

Доста хора разполагат с повече от един дом, или търсят уединение през уикенда на вилата, независимо дали извън града или в пределите му.

В такива случаи еднолицевите матраци могат да предложат много срещу достъпната си цена. Те са със завидна стабилност и разполагат със собствена подматрачна рамка.

Бонел пружините, които съдържат обикновено, са стара и доста изпитана технология, при която се изработва пълнежа.

И макар да са лишени от втора страна за обръщане, те могат да се завъртат по хоризонтала, което също е вариант за поддържане на добрата им форма. Така може за по-дълъг период да ги защитите от хлътване и деформиране.

Все пак, ако усетите напрежение в зоната на гърба и кръста, значи е време за подмяна на матрака, а при изгодната цена, на която може да ги откриете, това изобщо няма да ви създаде неочаквани притеснения относно разполагаемия семеен бюджет.