За здравословна климатизация заложете на вентилаторни конвектори

конвектор

Разнообразието от решения, които могат да ви осигурят целогодишна климатизация не са малко. Когато разчитате на чилъри, климатични инсталации или термопомпи най-ефективно и коректно могат да бъдат поддържани предпочитаните температури посредством вентилаторен конвектор. Всъщност това са аналози на радиаторите, но системата за разпространение на топлината и прохладата е на принципа на вентилирането от където реално идва и тяхното наименование. Доста ефективни и функционални решения са поради това, че са подходящи за всякакъв вид вътрешен интериор и освен това поради способността им да осигурят циркулация на въздуха постигат отлични резултати с бързото постигане на приятна и комфортна температура.

Особености на вентилаторните конвектори

Концепциите, които се залагат при съвременните вентилаторни конвектори са насочени към това те не само да гарантират отлични условия за живот, но същевременно с това да подобрят стайлинга на интериора ви. Изключително красиви дизайни, варианти с дискретен монтаж и разнообразни арт решения ни представят производителите. Въпрос на индивидуално решение и подбор на идеалния продукт е предоставената възможност за избор на изделие, което напълно да осигури безупречно стилен и комфортен интериор.

Особеностите на тези уреди се отнасят главно до:

 • Успешно заменят необходимостта от климатик във всяко едно помещение;
 • Естетични са и често се представят във вариант със скрит монтаж, което по никакъв начин да не навреди на концепцията на интериора ви;
 • Удобни са за използване както в бита така и във всякакви промишлени пространства;
 • Перфектно се сработват с различни източници за работа в режим отопление и охлаждане;
 • Значително по-мощни са спрямо обикновените радиатори;
 • Максимално бързо достигат зададената от потребителя температура;
 • Работят с вода, а не с фреон както климатиците;
 • Изключително икономични са;
 • Разполагат с вграден филтър, което подпомага пречистването на въздуха в помещението.

На практика обитателите на имота могат да се възползват от здравословна и благоприятна среда, на която да се наслаждават целогодишно, тъй като вентилаторните конвектори са вид климатични уреди, осигуряващи както топлина така и прохлада.

Благоприятни условия във всеки тип имот

вентилаторен конвектор

Със сигурност избирането на отопление и климатизация изисква особено внимание без значение дали се касае за къщи, апартаменти, офиси, промишлени производствени сгради, хотели и други. Практичните вентилаторни конвектори са високотехнологични и иновативни идеи, които могат да подсигурят отлични благоприятни условия, създаващи перфектната климатизация във всяко едно помещение без значение от неговото предназначение и роля.

Тяхната функционалност се дължи най-вече на това да се осигури висока ефективност и адаптивност съобразно предпочитанията на потребителите както и спецификата на имота интерес представляват следните типове вентилаторни конвектори:

 • Подови. Идеално решение за вашия имот, от които да се възползвате. Те са предпочитани, тъй като са свръх дискретни и модерни за новостроящи се сгради;
 • Стенни. Въпреки, че са със стандартен дизайн това са високоефективни решения, които наистина могат да ви осигурят практично и уютно климатизиране на интериора;
 • Таванни. Много хотели залагат на такъв способ на климатизиране, тъй като отново се прилага един от възможните дискретни способности за отопляване и климатизация на помещенията.

Независимо от това на кой от вентилаторните конвектори ще заложите то ви гарантираме, че безспорно ще си осигурите здравословна и сигурна среда за живот, лишена от замърсен въздух, благодарение на филтриращата система на уредите.

Регулиране на мощността

Като всеки един отоплителен уред и тук имате на фокус продукт, който се характеризира с отлични технически особености. Хубавото при тези отоплителни уреди е това, че се контролират оптимално лесно. Самото движение на въздуха се контролира посредством задаване на мощността на конвектора и по този начин се достига бързо желаната температура.

Възможностите за контрол се извършват посредством:

 • Интелигентно настройване на термостата;
 • Механичен контрол;
 • Задаване на желаната температура посредством мобилно приложение.

Не отлагайте избора на такива високотехнологични уреди, тъй като те са вашето решение за икономично и интелигентно климатизиране на дома.