Какво трябва да знаем за избора на нова холна секция?

Етажерка "City 6222"
модерна холна секция

Всяко жилище си има особености – архитектурни, местоположение, изложение и др. Това формира част от характера му, другата я формирате Вие.  Натруфен или по-изчистен, голям или малък – просто вашия апартамент и важното е Вие да си го харесвате.

Като визитна картичка на всеки дом, холът заема специално място. Това е мястото, където обикновено се събират всички приятели и гости и точно поради тази причина интериорът му е от голямо значение. Централно място в обзавеждането на всекидневните се пада на холната секция. Може би мнозина ще Ви посъветват да се вслушате в мнението на професионалисти, но  това как ще изглежда и какво място ще заема си остава изцяло ваше решение. В зависимост от пространството, с което разполагате на пазара можете да откриете решения за всичко. Производителите на мебели са се погрижили да задоволят всички претенции на своите клиенти чрез многообразие от модели на холни секции и така максимално да улеснят избора Ви.

Вижте повече тук:
https://mebelilenistyle.com/секции/холни-секции

Ако разполагате с по-малък хол, всеки квадратен сантиметър трябва да се използва максимално.  Съществуват по-семпли холни секции – само с няколко шкафа и обособена зона за телевизор.  На малкия хол не подхождат тежки, масивни библиотеки, но няколко рафта по стените биха били идеален вариант за съхранение на вещите Ви. Там могат да се поберат някои дреболии като сувенири, снимки или други неща със сантиментално за Вас значение. Ако стаята Ви е по-нестандартна и начупена можете да се насочите към ъгловите холни секции. Тези модели са много компактни и оползотворяват максимално отреденето му пространство. Минималния декор в обзавеждането сред светли,прости цветове е идеалното решение за малки стаи.

Ако разполагате с по-голям хол можете да заложите не само на модерните, но и на класическите стилове като барок и т.н. , характеризиращи се с големи, масивни мебели. Тук можете да развихрите въображението си и да отредите място за повече декорации. Най-подходящите холни секции за такива помощения са видове, съставени от по няколко модула. Те могат да се разпределят и монтират по Ваш избор. Предпочитани са варианти с ниска долна част, която да бъде с два, три или повече шкафа. Освен предимството си, че може да побере доста неща, обикновено тази част изпълнява и функцията на поставка за телевизор или система за домашно кино. В горната част се предвиждат още два или три елемента, които могат да бъдат под формата на кутии или колони, подходящи за съхранение на книги, дискове, снимки и др. Те се монтират трайно за стената и придават доста стилен вид на холната секция.  Производителите на мебели предлагат изработката на допълнителни полици или шкафове, изработени от същия материал като основната част на холната секция. Така те изглеждат като продължение и част от базовия модел.

Механизмите са важна и съществена част от холната секция. Все по-предпочитани и препоръчвани от повечето производителите са тези, които са скрити. С лек натиск отварянето става много лесно.  За повечето витрини и вратички се използват механизми, които да осигурят плавното им затваряне. Те са много практични и функционални. Можете да заложите и на допълнителни декорации към холните секции, които  да внесат уют и топлина в дома. Заложете на вградено LED осветление. Освен основната си функция да осигури светлина във  всяка стая, с него можете да създадете красиви пространствени ефекти в помещението.   

Издръжливите и тежки мебели от масив са в миналото. Днес повечето холни секции се правят от ПДЧ или МДФ. Тези материали също са с висока устойчивост на натоварване и натиск, което ги прави много добра инвестиция. Можете да ги използвате дълго време при правилна експлоатация и добра поддръжка. Ако витрините на Вашата холна секция са от стъкло, можете да се концентрирате върху това дали да бъде обикновено или матово стъкло. Матовите стъкла са доста по практични, тъй като при тях не личат петна от изцапано и прах и са много практичен вариант, особено ако имате малки деца.

Не пестете средства при избора на холна секция. Това е инвестиция, която ще остане за дълго време.  Многообразието в търговските обекти е достатъчно да се спрете на вариант, който да се адаптира прекрасно към вашия дом и да отговаря изцяло на вашите предпочитания.