Какво е важно да знаете за холните маси

маса

На много важни критерии е важно да отговори дизайна и визията на холната маса, която предстои да изберете за дома си. Дори типа на подовата настилка са от съществено значение за това да подобрите визията на пространството и да го направите идеално, стилно и удобно. С предложенията, които ви очакват тук https://www.mebeliarena.bg/маси/холни-маси/ си осигурявате среда, в която е истинско удоволствие да пребивавате, да каните гости, да гледате телевизия или просто да почетете любимата си книга. Как да изберете модела, който напълно да се внедри в хола ви? Ако ви е трудно да си отговорите на този въпрос то ще ви представим някои съвети, които ще ви помогнат да си осигурите много повече комфорт и удобство в холната зона.

Правила, които ще намалят допускането на грешки

Мястото на холната масичка обичайно е до дивана. Затова, когато я избирате се водете от това какви са данните на меката мебел. Когато се касае за идеален синхрон между елементите е добре да знаете, че:

  • Масичката не бива да бъде по-висока от седалката на дивана;
  • Препоръчително е да са или на едно ниво или масата да е с до 10 см по-ниска;
  • Не трябва дължината на холната маса да надвишава 2/3 от дължината на седалката на дивана;
  • Препоръчително е да има отстояние между елементите около 40-50 см.

Това ще ви осигури не просто правилно позициониране, но и избиране на такъв продукт, който наистина може да осигури една балансирана и хармонична атмосфера. Това са правила, насоки и съвети, които всеки интериорен дизайнер ще ви предложи с оглед на това да можете да се справите със задачата да изберете перфектната и иновативна холна маса, която да се интегрира безпроблемно в хола ви.

Форми и размери – от значение ли са

Холна маса

Очевидно е, че всеки акцент при покупката на мини масичка има значение. Дори да ви се струва незначително да обръщате внимание на най-дребните детайли то определено има много съществен принос формата и размера на тази декоративна мебелировка.

Добре е да имате предвид, че геометричните форми имат силно отражение върху стилистиката на пространството и удобството, което бихте изпитали. В зависимост от това дали меката мебел е канапе, диван, Г-образен или П-образен елемент има съществено значение определянето на типа маса, която бихте избрали. А сред водещите по форма, които се приемат като едни от най-адаптивните са:

  • Правоъгълна;
  • Квадратна;
  • Бъбрековидна;
  • Елипсовидна;
  • Кръгла.

Избирането на форма подходяща за меката мебел би способствала за осигуряването на много по-уютна и приятна обстановка, в която ще бъде удоволствие да пребивавате.