Как да изберем комфортен и модерен ъглов диван

диван

Обзавеждането на един дом е както приятно и интересно занимание, така и до известна степен стресиращо. Има доста неща върху които трябва да се помисли и разбира се мебелите да се съчетаят помежду си така, че да направят интериора функционален, стилен и предразполагащ домакините. Добре е да започнете от дневната, тъй като в нея се прекарва по-голяма част от свободното време, тя трябва да бъде и достатъчно уютна. Може би определящият артикул тук е меката мебел. Точно от нея очакваме да бъде най-удобна, за да се настаним по най-добрият начин в стаята. Препоръчваме ви модерните и практични https://bestmebel.bg/meka-mebel/aglovi-divani. От известно време това са моделите, които най-много привличат вниманието на клиентите.

Какви са важните предимства на ъгловите дивани

За да има една мебел толкова много привърженици значи с нещо се отличава от класическите модели. Винаги е хубаво да притежавате нещо по-удобно и комфортно в дневната. Ще ви представим и няколко причини, които карат клиентите да поръчат точно този артикул:

ъглов диван
  • Притежава разтегателен механизъм – изключително полезна функция благодарение на която ще има допълнително място за сън. Много лесно разтягате ъгловия диван и никога няма да се тревожите когато ви остават приятели на гости през нощта;
  • Има включена лежанка – лежанката е много важна, тъй като можете спокойно да се излегнете пред телевизора или просто да си почивате с книга в ръка. Предоставя несравним комфорт, който отсъства при другите видове мека мебел;
  • Има г-образна форма – тя дава огромната привилегия да може да го поставяте навсякъде из помещението, без да заема прекалено много място като в същото време оформя уютен холен кът;
  • Разнообразие от модели – като говорим за ъгловите дивани не може да пропуснем факта, че са конструирани различни видове които ще ви помогнат по-лесно да откриете точно вашия.

Сигурно привлякохме вниманието ви с тези полезни черти, характерни конкретно за ъгловите дивани. Разгледайте възможностите които ви дава каталога на Bestmebel.bg и се възползвайте от актуалните оферти.

Защо е важно да изберем правилната тапицерия

Един от ключовите компоненти, които влияят на общия облик в помещението е дамаската с която е облечена меката мебел. Тя трябва да бъде правилно подбрана, за да създадете търсения интериор и да се чувствате винаги комфортно когато използвате ъгловия диван. Най-предпочитаните тапицерии са следните:

  • Текстилна – тя може да бъде от синтетичен материал с достатъчна износоустойчивост и лесна поддръжка. Имате възможност да изберете и луксозна текстилна тапицерия, която е плюш или кадифе, но за нея трябва да полагате малко повече грижи. Като цяло текстилът е предпочитан, защото създава семейна атмосфера и предразполага към спокойствие и уют;
  • Еко кожа – също достатъчно популярна тя се наложи, защото има много добри показатели. Поддържа се лесно приятна е на допир и създава определен стил;
  • Естествена кожа – висок клас дамаска, която е признак на изключителен вкус. В стаята ще се усеща лукс и елегантност. Въпреки, че е скъпа не пречи да инвестирате в подобен ъглов диван за хола.

Не пропускайте да обърнете специално внимание и на цветовата гама, която би могла да кореспондира с останалите вещи в помещението със завесите и с килима.

Ключови принципи за избор на ъглов диван

За да останете доволни от тази покупка и да я ползвате с удоволствие дълги години трябва да се постараете да изберете модел отговарящ на вашите критерии. Задължително измерете пространството, където ще поставите ъгловия диван много точно. Трябва да сте сигурни в размерите, за да заеме правилното място. Преценете дали са ви нужни допълнителни механизми с които меката мебел да се превръща в спалня или пък да има ракла под седалките. Поинтересувайте се как е изработена конструкцията и дали тя отговаря на вашите критерии за здравина и устойчивост. Дневната е много натоварена зона и задължително ъгловия диван трябва да бъде с висококачествена изработка от подходящи материали.