Как да разпознаете качествените смесители за кухни

ергономичен смесител

Те изглеждат все по-красиви, ергономични  и иновативни. Трудно е да се спрете на един модел смесител за кухня, нали? Избора се затруднява още повече, когато освен стилистично издържан търсите и качествен продукт, който да ви служи вярно години наред. Кухнята е от зоните, които не ремонтирате толкова често и когато сте на прага да вземете кардинални решения относно нейния облик и оборудване е ясно, че безкомпромисността и критериите, които излагате относно атрибутите, които ще се ползват тук са толкова високи. Как се разпознават качествените кухненски смесители и на какво да акцентирате като приоритети ще ви разкрием точно тук и сега!

Повече удобство и комфорт

За да боравите бързо със смесителя е важно на първо място да си изберете дизайн. Стилистичните акценти, които се предлагат от производителите са доста разнообразни, но главно те се фокусират върху типа и броя на ръкохватките:

  • С две въртящи се кранчета. Доста остарял и наричан ретро вариант за дизайн на кухненски смесител, но не са малко клиентите които ги предпочитат като сигурни и качествени дългогодишни решения;
  • Качествени смесители за кухня с една ръкохватка. Доста по-практични и функционални, тъй като независимо коя част на ръката си ще ползвате то много лесно  и бързо ще можете да настроите силата на струята и температурата на водата, която желаете да ползвате.

Здравина и износоустойчивост на материалите

смесител

Качеството на един смесител за кухня се определя и от вложените в него материали. За да провокират интереса на клиентите си все повече производители залагат на благородни метали като сребро, платина и злато. Действително това прави смесителите буквално вечни, но струва ли си да инвестирате толкова много пари за такова оборудване? Въпрос на индивидуална преценка и възможности…

За по-достъпни и също не за пренебрегване варианти са и смесителите, които са изработени от:

  • Керамика;
  • Хром;
  • Стомана;
  • С PVD покритие и други.

Всеки от основните материали са достатъчно издръжливи на температурни разлики и надрасквания, което също е основание тези смесители да бъдат отнесени в категорията качествени и здрави кухненски решениня.