Как да изберем подходящ велосипед за детето

детско колело

Всеки помни много ясно момента когато е получил първото си колело. Дори с годините споменът малко да е избледнял със сигурност чувството остава дълбоко в нас. Ще бъдете изключително доволни да създадете такава емоция на своето дете. Fun Smart Toy подходящи за различни възрастови категории от най-реномирани марки ще откриете в онлайн mybee.bg. Това е най-прекия път към сърцето на малчуганите. Лятото също така е най-подходящият момент те да се забавляват навън и да спортуват активно.

Защо велосипедът за най-малките е без педали

Колелата за баланс са подходящи за малчугани между 2 и 4 години и ръст до 100 см. Този артикул помага на най-малките да развият баланс и вестибуларна ориентация, преди да се сдобият с велосипед с педали. Преди години тези играчки отсъстваха и децата започваха направо да карат с помощни колела. В днешно време много по плавно става процеса по преминаване от единия артикул към другия, което дава възможност на малките да изградят първите си и ценни навици в справянето с различни ситуации. Двигателната активност е много важна, а благодарение на колелото за баланс вие ще им я осигурите. Преходът към по-голям велосипед е бърз, безболезнен и естествен.

Как да изберете правилния тип  велосипед

Важно да се определи къде точно детето ще кара новото си колело. Това може да бъде на улицата, в парка или в някой по пресечен терен. За деца, които ще карат предимно в парка или на шосе, може да се заложи на колело с по-тънки гуми. Ако пък ще се кара и по шосе и в парка, но и по черни пътища, изберете т.нар. хибридни модели, които са подходящи за всякакви терени.

колело

Всеки велосипед, дори детския, може и трябва да бъде настроен спрямо ползвателя. Ето и някой от настройките, които трябва да се прегледат:

  • Нагласяне на ръкохватките спрямо спирачките;
  • Нагласяне позицията на кормилото;
  • Настройка на позицията и наклона на седалката;
  • Проверка на скоростите.

Моделите в онлайн магазин mybee.bg са изработени по всички критерии за безопасност.

Малчуганите често падат докато карат колело навън, а също така не внимават много когато го поставят на земята. Поради тези причини здравината е един от ключовите критерии, когато избирате такъв артикул. Поинтересувайте се от теглото на велосипеда и го сравнете с други модели. Разбира се, най-леките варианти са и най-скъпи, заради олекотените материали, от които са направени. Изборът на детски колелета е голям. Може да се купят от специализиран магазин, като mybee.bg за по-голяма сигурност и гаранция за качество.