Кой е вторият важен критерии при избор на мивка за баня

овална порцеланова мивка

Много потребители смятат, че е важно само да се фокусират върху основните габаритни размери на мивката за баня, която смятат да закупят. Наистина това е един от най-съществените детайли, но в никакъв случай не е единствения на който трябва да се обърне внимание. Приоритетен аргумент, който също е пряко свързан с осигуряването на повече комфорт и хармония в санитарния интериор има и формата на умивалника. Овална мивка за баня Арена е обект на днешната ни публикация, тъй като се оказва, че това е супер адаптивна геометрия, която се вписва в санитарни площи с различна дизайнерска концепция.

Как овалите действат на нашите сетива

Знаете ли, че психолози анализират човешкото поведение и реакции като правят пряка съпоставка между обитаемите зони и тяхното обзавеждане е оборудване с различни геометрични форми. Наистина има пряка закономерност между това, че когато човек работи, живее или извършва някаква дейност в компанията на овални предмети то той се чувства много по-спокоен.

Причините за това чувство е ниския и дори нулев риск от нараняване. При острите ръбове, които са типични за квадратни, правоъгълни и триъгълни форми е логично да се почувствате не толкова защитени заради възможността да се получите травма. Така, че логически има смисъл от това все повече търсещи нови мивки за баня да изразяват явното си предпочитание именно към такива, които са с овална форма. От Арена споделят, че потребителите купуват овални мивки и поради това, че:

  • Отличават се с елегантността си;
  • Приложими са в разнообразни интериорни концепции;
  • Модерни са;
  • Адаптират се лесно;
  • Безопасни са за използване дори от най-малките у дома.

Ето ви основателни аргументи да се фокусирате върху онези идеи, които безспорно биха намерили място и във вашата баня, придавайки ѝ особена приятна визия.

Възможности за монтаж

овална  мивка

Сигурно си мислите, че предвид овалната си форма този тип умивалници изискват специален професионален монтаж. Всъщност това да санитарни компоненти, които могат да се приспособят безпроблемно в интериора на банята ви. Вариантите, които се предлагат в раздела овални умивалници на магазин Арена се фокусират върху следните тенденции за инсталация:

  • Стенен монтаж с директно закрепване с помощта на специални метални рамена, на които се закрепва мивката;
  • За шкаф, което пък ще ви осигури и допълнително място за съхранение на всякакви козметични  и санитарни пособия;
  • За плот. Интересна модерна тенденция, която придава особена елегантност и ефирност на помещението.

Възползвайте се от овалните мивки и си осигурете безопасна хигиенна зона.