По какви правила да изберем подходящо осветление за дома си

пендел

Правилно подбраните осветителни тела не са просто необходимост, а важна част от интериора на всеки дом. Атмосферата много би се променила в зависимост от лампите, които сте избрали, затова подходете отговорно към подобна задача, и намерете най-правилното осветление. Вече има онлайн търговци, които представят модели подходящи за всяка една зона от дома. Ако разгледате продуктовия каталог на Atg.bg, ще останете приятно изненадани от богатото разнообразие и качествено изработени продукти на световно известни марки. В следващите редове ще се опитаме да ви помогнем малко, като насочим вниманието ви, към определени детайли при вземане на едно толкова важно решение.

Как да планираме избора на подходящо осветление

Специалистите съветват, когато ви предстои ремонт, първото на което да обърнете внимание да е осветлението. Различните модели лампи се свързват с електрическата мрежа и майсторите трябва много точно да определят откъде ще минава окабеляването. Това задължително трябва да бъде направено преди да измажете и боядисате стените. Предлагаме да обърнете внимание и на следните ключови моменти:

плафон
  • функцията и размера на помещението – различните стаи в зависимост от тяхното предназначение и квадратура имат нужда и от различен тип осветление. Някъде се налага да вземете няколко различни модела лампи, които да бъдат комбинирани правилно;
  • изберете акцентно осветление – в хола, спалнята или детската е необходимо да поставите допълнителни настолни лампи. Така ще може да насочвате светлината в зависимост от нуждите си;
  • съобразете се с височината на таваните – за помещение с висок таван поръчайте полилей. Има модели, които могат да бъдат регулирани, спрямо конкретните характеристики на зоната. Стаите с по-ниски тавани могат да бъдат оборудвани с плафон или луни;
  • важен е интериорът – цветовете на мебелите могат или да отразяват светлината или да я поглъщат в зависимост от това дали са светли и гланцирани или матови. Това ще ви ръководи при избора на броя крушки и силата на осветлението.

Правилно подбраните лампи, могат да бъдат перфектен завършек на красивата визия, която сте създали в жилището си. Те ще внесат уют и топлина, като акцентират върху различните мебели.

Защо да поръчаме осветителните тела онлайн

Всяка покупка свързана с интериора отнема доста от времето ни. Ето защо много търговци се насочиха към това да предлагат на потребителите и осветителни тела през интернет платформи. Когато намерите коректен търговец с богат продуктов каталог няма да имате тревога относно избирането на ново и качествено осветление. От Atg.bg са приготви ли за вас разнообразие от модели и стилове лампи, полилеи, плафони, луни, настолни лампи и много други. Продуктите са на доказани във времето марки и разбира се на изключително достъпни цени.