Как да придадем особено значение на коридора

Обувки пред вратата, обувки в коридора, обувки шкафовете – те са в навсякъде, което в моден аспект е доста добре, но е и по отношение правилната подредба на жилището. Ако искаме домът ни е да е винаги разтребен и красив, не трябва да поставяме обувките си, където ни падне. Добре е да отредим специални за целта места, в които да ги съхраняваме, за да ни е лесно да ги намираме и прибираме в последствие.

Съвременните шкафове за обувки са доста функционални и различни пи вид. Какъв точно да изберем? Въпрос на лични предпочитания, особености на помещение и финансови възможности. Магазин Мебели 1 е готов да Ви посрещне!

По какви критерии да избираме шкафа за обувки

Обувки, Официални Обувки, Подлец, Ботуши, Обувка, Мъж
обувка

Водени от погрешни критерии, често избираме и неправилните мебели. Подвластни на модата и суетата, не винаги успяваме да помислим обективно по въпроса с жилищното обзавеждане. В стремежа си да сме като всички останали, купуваме мебелни комплекти, които не само не отговарят на нуждите на нашия дом, но и са дотам непрактични, че употребата им е дори и неприятна. Нужно ли е всичко това?

Когато е дошло ред да изберем шкаф за обувки, е желателно да се водим по следните критерии:

  • Високо качество и надеждна изработка;
  • Красив дизайн и атрактивни цветове;
  • Функционалност, практичност и обещание за дългосрочна употреба;
  • Добро съотношение между цена и технически параметри;
  • Оптимални размери.

Съхранението на обувките трябва да е по правилата. Ако поставим обувките си на произволен принцип в коридора, то със сигурност коридорът ни ще е постоянно замърсен, а намирането на желания чифт обувки често пъти няма да бъде възможно…

Как да постигнем добра организация в коридора

За да бъде жилищният интериор безупречен дори и в коридора, трябва да се сдобием не само с практичен шкаф за обувки, но и с гардероб за връхни дрехи, пейка за сядане, закачалка, огледало (по възможност голямо) и др. Акцентиращото осветление е също много подходящо, защото то ще допринесе за комфортната обстановка в дома ни. Защо да се лишаваме от нея.