Какъв вид отоплителна система да изберете

Отопление

Отоплението е тема, която безспорно вълнува много потребители. Решенията, представени на пазара са достатъчно разнообразни, но е факт, че когато се касае за оптимизация на разходите, ниска инвестиция и удобство при експлоатация на уреда е необходимо да се направи консултация със специалист. От Bulgarterm наред с огромния асортимент от уреди, които предлагат на своите клиенти разполагат и с професионален екип, който може да даде точни и правилни насоки за подбор на такъв, който би бил оптимално приспособим спрямо вашите нужди.

От какво зависи избора на уред за отопление

Много са факторите, които влияят реално върху правилния подбор. Икономичния режим на работа е едно на ръка, но не винаги е достатъчен мотив, който да ви стимулира да инвестирате разумно. Инвестицията най-общо зависи от следното:

 • Тип на имота – за жилищни или търговски нужди ще се използва;
 • Начин на строителство – тухла, панел, ЕПК, дървени панели, термо панели или друго;
 • Район, в който се намира имота;
 • Част от сграда или самостоятелен обект е;
 • Изложение;
 • Наличие на топлоизолация и други.

Приспособимостта на даден уред спрямо особеностите на сградата или имота е от съществено значение да можете да се възползвате от това да плащате по-ниски сметки и да се радвате на отопление, което да ви носи комфорт и уют.

Водни отоплителни системи – хит в съвремието

отоплителна система

Водните инсталации днес показват, че са супер практични и функционални що се отнася до осигуряването на икономии. Разбира се, че когато се търси максимална ефективност е необходимо да се ръководите от всички онези ползи, които са свързани с интегрирането ѝ в дома ви. Приоритетите, благодарение на които можете да възползвате от такава за вашия имот се дължат на:

 • Равномерно разпределение на топлинната енергия;
 • Успешно се сработват с всякакви икономично работещи уреди като термопомпи, камини или котли с водна риза, котли на газ и други;
 • Осигуряват и битова топла вода;
 • Приложими са в различните помещения на имота;
 • Могат да бъдат като система от парно с радиатори или водна инсталация.

Да, първоначалната инвестиция за такъв тип отоплителни системи не е евтина, но пък това, което отчитат потребителите е бързата възвръщаемост. Така не просто си осигурявате перспективно и сигурно отопляване на имота, но и значително намалявате месечните си разходи.

Безспорно голям интерес се наблюдава и при инсталации, които могат да работят не само в режим на отопляване, но и охлаждане. Повече информация за тях можете да намерите на сайта на  Bulgarterm. Погрижете са за отличната климатизация на дома или търговските площи като се възползвате от безплатната консултация на опитни професионалисти от бранша.